Kaip teigiama valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ pranešime, rekordiniam vežimui įmonė išnaudos visus turimus riedmenis, tinkamus šiems reisams - vizito savaitgalį į Kauną ir atgal kursuos daugiau nei 60 traukinių.

Įmonė kviečia bilietais pasirūpinti kuo anksčiau, nes į visus reisus bus parduodami tik išankstiniai bilietai, tad traukinio išvykimo dieną bilietų įsigyti nepavyks.

„Stengiamės, kad žmonės į šiuos susitikimus galėtų vykti saugiai ir patogiai, tad vizito savaitgalį maršrutu Vilnius-Kaunas ir atgal važiuos didžiausio sąstato traukiniai, bus ir papildomų reisų“, - įmonės pranešime cituojamas „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys.

Iki rugsėjo 9 dienos bus parduodami tik grupiniai bilietai, o nuo rugsėjo 10 dienos bilietus įsigyti galės ir pavieniai asmenys. Maršrutu Vilnius-Kaunas-Vilnius kursuos dviaukščiai traukiniai, juose yra sėdimų ir stovimų vietų. Bilietai į šiuos traukinius - be vietų numeracijos, tad kelionės metu sėdėti norintys keleiviai į traukinius turėtų atvykti kiek anksčiau, sakoma pranešime.

Dėl grupinių bilietų pardavimo per parapijas bus galima kreiptis į „Lietuvos geležinkelius“ jau nuo pirmadienio, o pavienius bilietus nuo rugsėjo 10 dienos bus galima įsigyti įprastais būdais - internetu www.traukiniobilietas.lt arba kasose.

Rugsėjo 22 dieną vyks Popiežiaus susitikimas su jaunimu Vilniuje, rugsėjo 23 dieną - Šv. Mišios Kauno Santakoje. Vilniuje Popiežių bus galima sutikti S. Daukanto aikštėje, prie Aušros Vartų, kelyje nuo Aušros Vartų į Katedros aikštę, kur vyks Jaunimo susitikimas, o po jo - kelyje į Apaštalinę nunciatūrą. Sekmadienį po Šv. Mišių Kauno Santakos parke Popiežius papamobiliu keliaus į Kauno arkikatedrą. Vakarop Vilniuje žmonės sutikti Popiežių kviečiami į Lukiškių aikštę ir į kelią nuo Lukiškių aikštės iki nunciatūros.