Naujasis kelias, kaip skelbia savivaldybė, sumažins eismo spūstis šiaurinėje miesto dalyje bei palengvins kauniečių ir miesto svečių susisiekimą su Kalniečių ir Eigulių mikrorajonais. Ši jungtis pasitarnaus ir tiems kauniečiams, kurie iš minėtos miesto dalies Vilniaus ir Jonavos link šiuo metu važiuoja per Savanorių prospekto išvažiavimą.

„Iki šiol piko metu nuvažiavimu iš A1 kelio į Jonavos gatvę per valandą pravažiuodavo daugiau nei tūkstantis automobilių. Natūralu, kad šioje vietoje susidarydavo didžiulės transporto spūstys. Apie 70 procentų šito transporto srauto vyksta į Eigulių ir Kalniečių mikrorajonus. Nauja A1 ir Ašigalio gatvės jungtis leis šiems vairuotojams namus pasiekti kur kas greičiau“, - teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Pasak miesto savivaldybės pranešimo, tiesiant naująją jungtį buvo įrengta nauja žiedinė sankryža, supilti kelio pylimai, nutiestos požeminės komunikacijos. Ateityje naująją jungtį papildys viadukas, kuris vairuotojams leis iš Ašigalio gatvės pasukti tiesiai link Klaipėdos, o atvykstantiems iš Vilniaus pusės - nusileisti į Ašigalio gatvę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)