Sutrikimus lėmė nutrūkę troleibusų judėjimui privalomi laidai.

Miglė Bielinytė, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ komunikacijos vadovė, DELFI minėjo, kad nutrūkus troleibusų linijos laidams Švitrigailos gatvėje, sutriko troleibusų, važiuojančių Basanavičiaus ir Švitrigailos gatvėmis, eismas.

„Kol kas informacijos neturime daug, tačiau techninės pagalbos darbuotojai jau įvykio vietoje. Dabar žinome, kad 10 ir 17 maršruto troleibusai laikinai nevažiuoja“, – antradienį priešpiet komentavo specialistė.

4, 6, 12, 14 maršrutų troleibusai tuo metu važiavo pakeista trasa. Tai yra, nusuko per Žemaitės ir Kauno gatves.

Vėliau M. Bielinytė patikslino, kad nutrūkusios linijos remontas truks apie 2 valandas, tačiau kol kas nėra aišku, kas lėmė gedimą.

„Susisiekimo paslaugos“ atstatė 10 ir 17 troleibusų maršrutų eismą, tačiau šie vyko pakoreguota trasa. Tuo metu nuo Žaliojo tilto 10 ir 17 troleibusai važiavo per Jogailos ir Pylimo gatves stoties link.

Remonto kaštų dar neskaičiavo

Vilniaus viešojo transporto technikos direktorius Mindaugas Žalkauskas DELFI informavo, kad įprastas troleibusų eismas intensyvioje sankryžoje buvo atstatytas kiek greičiau nei žadėta. Anot jo, sankryžą kirtęs troleibusas savo „ūsais“ užkabino kontaktinį tinklą ir jį nutraukė.

„Priežastis, kodėl taip nutiko, dar aiškinamės, tačiau nutraukus kontaktinį tinklą, buvo pažeistos jį laikančios tvirtinimo dalys, tad laidai nukrito. Tai lėmė, kad sankryžoje visiškai sustojo troleibusų eismas“ – sakė M. Žalkauskas.

Šią akimirką, minėjo jis, kontaktinis tinklas sutvarkytas tik taip, kad eismas galėtų vykti toliau, o naktį, kai sumažės transporto priemonių, remontas bus baigtas galutinai.

Anot M. Žalkausko, tokios avarijos labai retos, todėl pasakyti, kiek tiksliai kainuos remonto darbai, bus galima tik pasibaigus visiems remonto darbams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)