Iki šiol sudėtingos, biurokratinės, daugiausia raštu atliekamos procedūros apsunkindavo informacijos apsikeitimą, o tai neleido efektyviau vykdyti nusikalstamų veikų prevencijos ir tyrimų.

„Siekiant užkirsti kelią nusikalstamoms veikoms, ypač svarbu kuo greičiau gauti informaciją. Mūsų santykiuose tai - tvirtas žingsnis į priekį. Ateityje sieksime dar sustiprinti tiek technologines galimybes, tiek abipuses kompetencijas“, - sako „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Sutartyje numatyti duomenys bus išimtinai naudojami įstatymų nustatyta tvarka, nusikalstamų veikų prevencijos, tyrimo, nustatymo ar patraukimo baudžiamojon atsakomybėn už jas tikslais.

„Džiaugiamės pasiekę konstruktyvų susitarimą su „Lietuvos geležinkelių“ vadovais dėl efektyvesnio ir greitesnio keitimosi duomenimis apie krovinius, gabenamus geležinkelių transportu. Toks muitinės ir ūkio subjektų bendradarbiavimas bei duomenų mainai rizikos valdymo tikslams yra numatyti Europos Sąjungos muitinės kodekse.

Tikiu, kad bendras muitininkų ir „Lietuvos geležinkelių“ darbuotojų darbas valdant riziką taps stipriu įrankiu siekiant užkardyti į Lietuvą gabenamiems nelegaliems tabako produkcijos srautams bei sudarys sąlygas spartesniam krovinių judėjimui“, - sakė šiuo metu Muitinės departamento generalinio direktoriaus funkcijas atliekantis generalinio direktoriaus pavaduotojas Jonas Miškinis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)