Pasak „Lietuvos geležinkelių“ Personalo departamento vadovės Irenos Balkūnės, norint neatsilikti nuo būsimos darbo paklausos, ne tik aukštosios mokyklos, bet ir stojantieji turėtų įvertinti būsimas tendencijas.

„Inžinierių poreikis darbo rinkoje yra nuolatinis, tokių darbuotojų trūksta ir šiandien. Tačiau jau greitu metu šie darbuotojai taps itin paklausūs – didelių žmogiškųjų resursų pareikalaus ne tik geležinkelio tiesimas, bet ir netrukus prasidėsiantis „Rail Baltica“ vėžės projektavimas“, – sako I. Balkūnė.

Skaičiuojama, kad inžinierių poreikis, pradėjus „Rail Balticos“ tiesimo darbus išaugs mažiausiai triskart. 2026 m. baigus tiesti geležinkelį, išaugs ir geležinkelio eksploatavimo srities specialistų paklausa: traukinių techninės priežiūros, geležinkelio sistemų priežiūros, traukinių eismo valdymo specialistų ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)