Lapkričio 3 dieną Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai kartu su kolegomis iš Jungtinės Karalystės, Austrijos bei Vokietijos pradeda taip vadinamą 31-ąją jungtinę pasienio operaciją, teigiama VSAT pranešime.

Jos metu Lietuvos pasieniečiai kartu su minėtų Europos Sąjungos valstybių pareigūnais tikrins tiek per Lietuvos ir Baltarusijos sieną vykstančių, tiek pasienio ruože patikrinimui stabdomų transporto priemonių ir asmenų dokumentus.

Šią operaciją Lietuvos VSAT vykdo gavusi Europos Sąjungos Sausumo sienų centro Berlyne ir Rizikos ir analizės centro Helsinkyje rekomendacijas bei remdamasi savo patirtimi saugant išorines bendrijos sienas.

Užsienio valstybių sienos apsaugos ir imigracijos tarnybų pareigūnai, vykdydami tarnybines pareigas, visur bus lydimi uniformuotų kolegų iš Lietuvos VSAT ir turės ekspertų bei konsultantų statusą. Galutinį sprendimą dėl sulaikytų galimai įtartinų asmenų ar automobilių dokumentų priims Lietuvos pasieniečiai.

Jungtinės Karalystės, Vokietijos bei Austrijos pareigūnai turės teisę vilkėti savo šalies uniformą su visais skiriamaisiais ženklais.

Civiliais drabužiais vilkintys ES pasienio ir migracijos pareigūnai ryšės specialų mėlyną raištį, kurio fone yra pavaizduotos 12 geltonų ES žvaigždžių bei geltonas užrašas anglų kalba “BORDER GUARD” (“Sienos apsauga”).

Minėtos jungtinės operacijos metu VSAT taip pat aktyviai sąveikaus su teritoriniais policijos komisariatais bei muitinės pareigūnais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją