Pagrindinis naujojo BMW Z4 M rodsterio akcentas – šešių cilindrų, 3.4 l., 343 AG variklis, 100 km/h greitį pasiekiantis per 5 sek. Lygiai tiek pat laiko reikia ir 4 pavara įsibėgėti nuo 80 iki 120 km/h. Šio variklio savybes jau spėjo įvertinti ir specialistai – praėjusias metais jis buvo pripažintas „Metų varikliu“.

BMW Z4 M rodsteryje yra sumontuota 6 greičių pavarų dėžė. Kintamasis M diferencialo užraktas ant galinės ašies bei specialios konfigūracijos dinaminė stabilumo kontrolės (DSC) sistema sustiprina padangų sukibimą su kelio danga net esant sudėtingiausioms eismo situacijoms. Efektyvi stabdžių sistema automobil5, važiuojantį 100 km/h, leidžia sustabdyti 34 metrų atkarpoje.

BMW Z4 pirkėjai galės rinktis iš keturių variklių: 6 cilindrų 3 l, dviejų 6 cilindrų 2.5 l bei 4 cilindrų 2 l variklių. Galingiausias iš jų išvysto maksimalią 265 AG ir 100 km/h greitį pasiekia per 5,7 sek. Visi BMW Z4 rodsterio varikliai yra „apginkluoti“ unikaliomis BMW „Valvetronic” ir dviguba VANOS sistemomis. Jie taip pat atitinka aplinkosauginius EU4 ir ULEV II standartus.

Į BMW Z4 rodsterį montuojama tiek mechaninė, tiek automatinė pavarų dėžės. Pastaroji BMW Z4 3.0si ir 2.5si komplektuojama kartu su sistema, leidžiančia keisti pavaras jungiklių, išdėstytų ant vairaračio, pagalba. Ši funkcija leidžia suderinti išskirtinį sportinį važiavimą su automatinės pavarų dėžės teikiamu komfortu.

„EuroNCAP“ specialistai šio modelio saugumą įvertino 4 iš 5 žvaigždučių ir paskelbė saugiausiu automobiliu savo segmente.

Į Lietuvą naujieji rodsteriai BMW Z4 ir BMW Z4 M atkeliaus kitų metų pradžioje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją