Nuo birželio 1-osios keleivio bilieto kaina už perkėlimą į abi puses bus 1 euras. Persikėlimas lengvuoju automobiliu kainuos 12,30 euro, mopedu, motociklu - 4,90 euro, autobusu iki 5 tonų - 24,60 euro, daugiau kaip 5 tonų - 39,40 euro, krovininiu automobiliu nuo 3,5 iki 12 tonų - 28,30 euro, daugiau kaip 12 tonų - 39,40 euro.

Smiltynės perkėlos perkėlimo keltais paslaugų kainos nesikeitė kone dešimtmetį.

Keltų bilietų kainas pakoregavo bendrovės atliktas ir su Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija suderintas didžiausio tarifo (pajamų) perskaičiavimas. Didžiausias keleivių ir transporto priemonių perkėlimo per Klaipėdos valstybinį jūrų uostą tarifas apskaičiuojamas kas treji metai (anksčiau - kas penkeri), atsižvelgiant į infliacijos, energetikos išteklių kainų bei mokesčių pokyčius, keltų reisų skaičių, teisės aktų reikalavimus, įgyvendintas investicijas.

Keisis ir didžiausio tarifo diferencijavimo tarp atskirų perkėlimo kategorijų tvarka - ženkliai sumažintas kainoraštyje esančių kategorijų skaičius, jas sustambinant nuo 24 iki 8 kategorijų.

Naujosios kainos, lyginant su ankstesnėmis, bus sumažintos 13-oje iki šiol buvusių kainų kategorijų, ūgtels 10-yje ankstesnių kategorijų, viena kategorija išimta iš kainoraščio.

„Nuo to laiko, kai paskutinį kartą buvo perskaičiuotas didžiausias tarifas, daugelio paslaugų ir prekių kainos ženkliai pasikeitė, natūralu, kad tai daro įtaką ir mūsų veiklos kaštams. Reikia prisiminti, kad mūsų kainos nekito jau beveik dešimt metų. Tikimės, jog pasikeitusi kainodara bus kur kas patogesnė mūsų klientams, o svarbiausia - leis automatizuoti transporto bilietų pirkimą ateityje. Su senąja kainų skaičiavimo metodika to padaryti negalėjome, nes buvo neįmanoma automatiškai suskaičiuoti automobiliuose esančių keleivių“, - sakė AB „Smiltynės perkėlos“ generalinis direktorius Darius Butvydas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)