Joje atsiras 3 reguliuojamos šviesoforų sekcijos kairiesiems posūkiams važiuojant iš S. Stanevičiaus g., L. Giros g. ir Ateities g. (nuo Laisvės pr.). Tikimasi, kad tokios priemonės padidins eismo dalyvių saugumą vienoje judriausių Fabijoniškių sankryžų, kurią darbo dienomis kerta virš 50 tūkst. transporto priemonių.

Pastebima, jog dėl nereguliuojamų kairiųjų posūkių dažniau įvyksta eismo įvykiai, o tokius posūkius atliekantiems eismo dalyviams kyla didesnis pavojus. Taip pat tokios sankryžos apsunkina eismo sąlygas – sumažėja transporto srautų pralaidumas, formuojasi didesnės spūstys.

Planuojama, kad reguliuojamų kairiųjų sekcijų bei papildomų transporto srautų jutiklių įrengimo, programavimo ir derinimo darbai Ateities – S. Stanevičiaus – L. Giros g. sankryžoje vyks gegužės 31 – birželio 5 dienomis. Minimu laikotarpiu dienos metu laikinai bus išjungiami šios sankryžos šviesoforai. Eismo saugumą sankryžoje darbų vykdymo metu užtikrins eismo reguliuotojai, esant poreikiui – ir policijos pareigūnai.

Atlikti panašius eismo organizavimo pokyčius ir padidinti eismo dalyvių saugumą šiais metais taip pat planuojama Antakalnio – Šilo g. ir Kalvarijų – Konstitucijos pr. – Šeimyniškių g. sankryžose.

Ateities – S. Stanevičiaus – L. Giros g. sankryža
Vilniaus miesto savivaldybė iš anksto atsiprašo už galimus nepatogumus vykdant įrengimo darbus ir tikisi, kad po atliktų eismo organizavimo pakeitimų padidės eismo dalyvių saugumas šioje avaringoje sankryžoje.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)