Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) gegužės 18 dieną patenkino įmonės skundą ir bylą gražino nagrinėti Apeliaciniam teismui.

LAT teigimu, buvo pažeista „Biserio“ teisė į gynybą bei apsunkintos galimybės įrodyti ieškinio pagrįstumą, nes bendrovei buvo nurodyta atskirame procese nuginčyti išvadą – ja remiantis, savivaldybės administracija nutraukė konkursą.

„Biseris“ siekia, kad būtų panaikintas savivaldybės sprendimas nutraukti konkursą bei įmonei atlyginta 472,3 tūkst. eurų nuostolių.

Pernai liepą Vilniaus savivaldybė nusprendė skelbti naują konkursą, nes Viešųjų pirkimų tarnyba dėl pažeidimų nurodė nutraukti vasarį skelbtą 3,3 mln. eurų vertės pirkimą, nes jame iškelti labai aukšti reikalavimai, todėl buvo apribota konkurencija. Šio konkurso laimėtoju apklausos būdu buvo pasirinktas „Biseris“.

„Biseris“ laimėjo ir naują 4 dalių konkursą – 2,715 mln. eurų vertės sutartys su įmone pasirašytos praėjusių metų gruodį.

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis anksčiau kritikavo kelių ženklinimo konkursus - anot jo, nuo 2006 metų šių darbų atlikta už 60 mln. eurų, o šią sumą po lygiai pasidalino dvi įmonės - „Biseris“ ir „Kasandros grupė“.

VPT vadovė Diana Vilytė dar 2016 metais teigė, jog kelių ženklinimo konkursuose dalyvauja per mažai įmonių, nėra konkurencijos, o dėl kvalifikacijos reikalavimų gali dalyvauti tik „Biseris“ ir „Kasandros grupė“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)