“Būtent dėl šios priežasties spalio 30-ąją ir lapkričio 1-ąją papildomi autobusai važiuos 2A, 24A ir 35A maršrutais. Keleivių patogumui pakeista 24-ojo maršruto trasa. 13-ajame maršrute padidinome autobusų skaičių, o 29-ojo maršruto autobusai važiuos pagal darbo dienų eismo tvarkaraštį”, - teigė Transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Skuba lopyti duobes

Šią savaitę šalia Kauno kapinių baigiamos lopyti duobės. Pasak Komunalinio ūkio skyriaus darbuotojų, visi darbai bus baigti dar šiandien. Šiek tiek keblesnė situacija su šalia kapinių esančiomis automobilių stovėjimo aikštelėmis.

“Jeigu nebus smarkesnio lietaus, problemų nekils. Automobiliai tradiciškai bus statomi šalia kapinių esančioje pievoje”, - teigė Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Ramūnas Noreika.

Prieš Vėlines pulta rūpintis ir kapinių apšvietimu. Savivaldybės energetikai teigė, kad visi darbai bus atlikti dar iki penktadienio. “Ten, kur yra apšvietimo stulpai ir atvestos linijos, viską sutvarkysime”, - teigė Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas. Tiesa, prie kai kurių kapinių vedantys keliai nebus apšviesti, nes čia nėra jokių linijų.

Nelegaliems prekeiviams neleis savavaliauti

Iki vakar Savivaldybė buvo išdavusi 269 leidimus prekiauti šalia kapinių. “Žvakėmis ir gėlėmis bus prekiaujama prie visų kapinių. Į minėtą leidimų skaičių nepatenka prekybininkai, dirbsiantys prie Karmėlavos kapinių. Čia leidimus išduoda rajono Savivaldybė”, - sakė Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėjas Arūnas Vertelka.

Valdininkas neslėpė, kad per Vėlines kapinių prieigose apstu nelegalių prekeivių. “Būtent jie ir sukelia didžiausią sumaištį, trukdo eismui. Su policijos pareigūnais sutarėme, kad jie iš anksto pradės kontroliuoti situaciją ir tikrinti prekybininkų leidimus”, - teigė vedėjas.

Vairuotojų prašo atidumo

Policijos pareigūnų teigimu, per Vėlines viešosios tvarkos pažeidimų retai pasitaiko. Kur kas didesnį rūpestį kelia išsiblaškę vairuotojai. “Kai kurie jų į gatves išvažiuoja vos vieną ar du kartus per metus, todėl ir kyla nesusipratimų. Transporto srautai ženkliai padidėja, todėl vairuotojai turėtų atidžiai stebėti papildomai pastatytus kelių eismo ženklus”, - teigė vakar pasitarime dalyvavę policijos atstovai.

Jie taip pat atkreipė dėmesį, kad kasmet mažėja automobilių stovėjimo aikštelė šalia Romainių kapinių. Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Roberto Stanionio, pasirūpinta, kad prieš Vėlines ir didžiausio žmonių antplūdžio dienomis kapinės būtų nuolat tvarkomos. Bendrovė “Kauno švara” minėtomis dienomis žada skirti papildomo transporto.