Dar trečiadienį Valstybinis turizmo departamentas įspėjo, kad Italijoje registruota bendrovė „PeopleFly“, internetu siūlanti įsigyti skrydžio bilietus iš Lietuvos į Italiją ir atgal ir skrydžio vežėju nurodžiusi Lietuvoje registruotą oro vežėją „Getjet Airlines“, vykdo neteisėtą veiklą ir klaidina vartotojus.

Esą departamentas gavęs lietuvių įmonės raštą, kuriame teigiama, kad „PeopleFly“ užsakymu jokių skrydžių nevykdo ir neplanuoja vykdyti.

Ketvirtadienį departamentas informavo, kad įspėjimas keliautojams tebegalioja ir naujos informacijos dėl Italijos bendrovės jis neturintis.

Civilinės aviacijos administracija (CAA) taip pat patvirtino žinanti šią situaciją.

„GetJet“ kreipėsi į mus dėl tos situacijos pirmadienį, žinome, kad jie jokių skrydžių neplanuoja.

Savo ruožtu mes trečiadienį parašėme raštą Italijos CAA ir EK, informavome šias institucijas apie besiklostančią situaciją. Tikimės reakcijos iš Italijos valdžios pusės, kad šie veiksmai būtų užkardyti“, – komentavo CAA direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas.

Nepaisant institucijų veiksmų, ketvirtadienį „PeopleFly“ puslapyje ir toliau buvo skelbiama, kad įsigyti lėktuvo bilietą į Trapanį galima jau birželio 10 d. Skrydis pirmyn ir atgal nekainuotų ir 300 Eur.

Minėtą interneto puslapį valdančios bendrovės „PeopleFly Nordic“ steigėju ir vadovu prisistatantis Antonio Zucca tikino, kad viską daro teisėtai, o institucijų veiksmus vadino nesusipratimu.

„Klaida buvo dėl to, kad praėjusią savaitę dėl visko sutarėme, o pirmadienį buvo per vėlu pasakyti, kad viskas yra gerai. Rytoj aš paskelbsiu savo poziciją. <...> Mes nieko neapgavome, viskas vyko gerai ir mes turime teisę parduoti bilietus. Absoliučiai.

Rytoj žiniasklaidai bus paskelbta vieša informacija, kad viskas buvo gerai, kad tai buvo nesusipratimas. Ir mūsų verslas yra legalus“, – aiškino verslininkas.

Jo teigimu, institucijoms taip pat bus pateikta atnaujinta informacija ir jos esą pakeis savo poziciją.

Kodėl neturi interneto puslapio?

DELFI persiuntė pranešimą, kuriame teigiama, kad jis, kaip Italijoje registruotos skrydžių organizatorės „PeopleFly“ atstovas Lietuvai ir Šiaurės Europai, teigia, jog įmonė pateko į komunikacinį nesusipratimą.

Esą „PeopleFly“ ir „GetJet airlines“ neturi ir neturėjo sutartinių įsipareigojimų.

„Nors tai ir nėra visiškai nuo mūsų priklausomi dalykai, kartu su partneriais juos jau išsprendėme ir norime nuraminti visus keleivius, kurie yra įsigiję bilietus į mūsų organizuojamus reisus“, – pranešime cituojamas A. Zucca.

Taip pat nurodoma, kad šiuo metu vyksta įmonės „PeopleFly Nordic“ registravimas Lietuvoje:

„Italijos kompanija yra labai rimtai nusiteikusi dėl šio regiono, todėl steigiama įmonė Lietuvoje, kuri bus atsakinga už Baltijos ir Skandinavijos šalis.“

Tvirtinama, kad „PeopleFly“ pradės skrydžius tarp Lietuvos ir Italijos jau birželio mėnesį.

Skrydžius esą vykdys Graikijoje registruotos kompanijos „LumiWings“, skrydžio kodas LWI703, lėktuvas „Boeing 737-300“. Šiuo metu kompanija organizuoja skrydžius iš Trapanio oro uosto į Romos, Bolonijos, Kuneo miestus.

Skrydžių geografija neva plėsis, tam bus pasitelkta daugiau partnerių lėktuvų. Pranešime taip pat nurodoma, kad siekdamas susitikti su Valstybinio turizmo departamento ir Vilniaus oro uosto atstovais kitą savaitę Lietuvoje lankysis „PeopleFly“ vadovas Andrea Caldartas.

Kai kuriuose aviacijos portaluose skelbiama, kad Graikijos bendrovė „LumiWings“ buvo įsteigta šiais metais. Kovą iš „Turkmenistan Airlines“ ji įsigijo minėtą orlaivį, kuriam yra beveik 27 metai.

Tiesa, pačios „LumiWings“ interneto puslapis yra tuščias ir jokios informacijos apie save, esamus ar būsimus skrydžius ji neteikia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)