„Malonu pasveikinti „Smiltynės perkėla“ bendrovę, įsigijusią jau antrą tokį galingą ir greitaeigį keltą“, - pasveikino perkėlos darbuotojus, klaipėdiečius ir miesto svečius susisiekimo ministras, - tikiuosi, kad jis padės „Neringai“ padvigubinti perkėlimo spartą, užtikrins žmonių ir technikos saugumą, ypač esant stipriam bangavimui ar ledų sangrūdoms“.

Naujasis keltas ateis į pagalbą kitiems šešiems keltams, iš kurių penki, galima sakyti, jau yra veteranai – ne vienas jų plaukioja virš 30 metų. Šie keltai gali plaukioti Kuršių mariose jei vėjas neviršija 20 metrų per sekundę. Tuo tarpu „Baltija“, kaip ir „Neringa“, galės saugiai plaukti net ir tuomet, kai vėjo greitis sieks 30 metrų per sekundę – toks vėjo greitis laikomas uraganiniu.

„Baltija“, kaip ir „Neringa“, į Klaipėdą atplaukė iš „gimtojo“ Burgo miesto Bulgarijoje ir buvo džiaugsmingai sutiktas jaunųjų klaipėdiečių Smiltynės perkėloje. Vaikai improvizuotoje menėje surengė savo piešinių parodą „Mano svajonių keltas“, vėliavos naujame kelte pakėlimo dalyviams ir svečiams jie dalijo savo iš molio nulipdytus atminimo medalius, kriaukleles, jūros akmenėlius.

Keltai „Neringa“ ir „Baltija“ pradėjo naujų keltų Klaipėdoje erą. Susisiekimo ministras Petras Čėsna pasveikino ambicingą perkėlos kolektyvo siekį – pakeitus pasenusius keltus dirbti efektyviai ir naujoviškai - ir išreiškė viltį, kad nauji keltai pradės plaukioti ir prie pirmosios perkėlos linijos, jungdami Smiltynę ir Danės krantą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją