Kauno savivaldybės Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo pavaduotojas Zenonas Girčys sakė, kad senasis akmeninis grindinys atkastas vakar remontuojamame Maironio gatvės ruože nuo Kęstučio gatvės iki Karaliaus Mindaugo prospekto. Rengiantis kloti naująją asfalto dangą, bendrovės “Kauno keliai” darbininkai ardė seną asfalto sluoksnį. Apie aptiktą 50 metrų ilgio grindinio fragmentą iš karto buvo pranešta paminklosaugininkams.

Kultūros departamento Kauno teritorinio padalinio vedėja Irena Vaškelienė tvirtino, kad tai 1938 metais išgrįsto grindinio liekanos. Paminklosaugininkės žiniomis, šis grindinys - vienintelis neišardytas ir neišvežtas per sovietmečiu vykusius Centro gatvių remontus.

Nutarta išlikusį grindinio fragmentą, paminklosaugininkų terminu, eksponuoti. Tai reiškia, kad senovinio grindinio akmenys bus iš naujo perkloti ir 50 metrų Maironio gatve automobiliai dardės taip, kaip tarpukariu. “Kauno kelių” darbininkai turi patirties perkloti senovinius grindinius. Bendrovė perklojo visą Rotušės aikštės važiuojamosios dalies dangą, darbavosi kitose Senamiesčio gatvėse.

Metų pabaigoje planuojamas baigti Maironio gatvės remontas Savivaldybei kainuos daugiau kaip milijoną litų. Istorinis radinys, dėl kurio teks koreguoti Maironio gatvės rekonstrukcijos projektą, pasak Z.Girčio, dar kiek padidins šios sumos dydį.

Remonto Maironio gatvėje metu bus pakeistos šaligatvių plytelės, asfalto danga. Vietoje 53 ligotų ir senų liepų pavasarį bus pasodinti nauji, miesto sąlygomis pritaikyti augti medeliai. Kol kas nenuspręsta, ar tai bus liepos, ar klevai.