„Palangos avia“ vadovas Viktoras Dmitrijevas sakė, kad jau nuo lapkričio 8 dienos keleivius iš Palangos ir Vilniaus į Dubliną užsakomuoju reisu skraidins Lietuvos aviacijos kompanijos „Aurela“ lėktuvas „Boeing 737-300“. „Kai mūsų bendrovei neleido naudotis Kaliningrado aviacijos kompanijos „KD Avia“ boingu, vienintelė išeitis buvo rasti Lietuvos aviacijos kompaniją“, - „Klaipėdai“ sakė V. Dmitrijevas.

Kadangi dabar „Palangos avia“ neturės galimybių naudoti pigų rusišką aviacinį žibalą, keleiviams bilietai į Dubliną kainuos brangiau – nuo

1 150 Lt. Tačiau bilietas iš Palangos į Dubliną kainuos 180 Lt pigiau nei bilietas iš Vilniaus. „Palangos avia“ jaus rimtą kitų kompanijų, organizuojančių skrydžius į Airiją, konkurenciją. Todėl skrydžius ketinama organizuoti keleiviams patogiu laiku. Lėktuvas į Dubliną atskris 9.30 val.

Aviacijos kompanijos „Aurela“ vadovas Valdas Barakauskas nepatvirtino, bet ir nepaneigė, kad sutartis su „Palangos avia“ jau pasirašyta. Anot jo, derybos vedamos.

„Aurela“ jau 10 metų organizuoja užsakomuosius skrydžius 40-čia krypčių – nuo Islandijos, Švedijos iki Egipto ir Senegalo. Skraido 148 vietų „Boeing 737-3600“ bei 8-vietis lėktuvas „Hawker-125“, skirtas VIP.

Pasak V. Dmitrijevo, bendrovė ir toliau parduoda bilietus į Airiją, keleiviai negrąžina Kalėdoms pirktų bilietų, konfliktų su klientais nekilo.