Praėjusių metų lapkritį sostinės savivaldybei priklausančio „Vilniaus viešojo transporto“ atstovai žiniasklaidą tikino, kad vairuotojai, apsirengę specialiomis uniformomis, į reisus išvyks 2017 m. sausį. Vis dėlto užsitęsus viešųjų pirkimų procedūroms, anot įmonės atstovų, terminą teko nukelti.

Šių metų kovą buvo paskelbtas uniformų pirkimo konkursas, nustatytas ir jo laimėtojas. Tačiau, „Radiocentro“ naujienų tarnybos žiniomis, gavus vieno iš dalyvių pretenziją, aprangos pirkimo procedūros buvo sustabdytos. Jas atnaujinus vasaros pabaigoje paaiškėjo kitas konkurso laimėtojas. Juo tapo UAB „Vilkijos gija“, kuri sostinės vairuotojus aprengs už 84 634,9 euro.

Už šiuos pinigus ketinama įsigyti maždaug 3 tūkst. aprangos vienetų: pusę jų sudarys megztiniai šaltajam metų laikui, o likusią dalį - liemenės, kurias vairuotojai galės dėvėti pavasarį ir rudenį. Šią aprangą ketinama pažymėti įmonės logotipu. Ateityje planuojama pasirūpinti ir marškiniais bei kaklaraiščiais.

Šiuo metu visi 1500 įmonės vairuotojų yra matuojami, teigia įmonės Keleivių aptarnavimo ir kokybės skyriaus vadovė Lina Juknevičienė. Vėliau bus siuvamos uniformos. Jas tikimasi gauti iki šių metų pabaigos.

Vilniaus miesto savivaldybė rugsėjo pradžioje pranešė skelbianti viešojo transporto priemonių parko atnaujinimą. Tikimasi, kad visi 250 naujų autobusų, anot „Vilniaus viešojo transporto“ atstovų, sostinės gatvėmis važinės 2018 m. rugsėjo pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)