Neįprasta žyma, kuri taikoma skrendantiems į Jungtines Valstijas, reiškia, kad tokios įlaipinimo kortelės turėtojas atrinktas nuodugnesnei saugumo patikrai prieš skrydį. Kartais procedūra užtrunka ir pusvalandį.

Patikros procesas, kurio metu tikrinamas bagažas, batų padai ir tapatybė, yra Transporto saugumo administracijos (TSA) pareiga.

TSA sako, kad keleiviai, kurių įlaipinimo kortelėse yra raidės SSSS, parenkami atsitiktine tvarka. Didesnė tikimybė būtent tokią įlaipinimo kortelę gauti tiems, kurie perka skrydžio bilietą į vieną pusę ar moka grynaisiais.

Tais atvejais, kai keleiviai negali atsispausdinti savo įlaipinimo kortelės po savarankiškos registracijos skrydžiui oro uoste, taip pat gali būti paprašyti atlikti papildomą saugumo patikrinimą.

Kaip teigia JAV muitinės atstovas Sethas Weinsteinas, JAV nacionalinio saugumo departamentas ir Pasienio apsaugos žinybos naudojasi „Terrorist Screening Center“ parengta duomenų baze, kuri taip pat lemia, ant kieno įlaipinimo kortelės atsiduria SSSS įrašas.

Jeigu keleivis nesutinka, kad būtų atliktas papildomas patikrinimas, jam neleidžiama lipti į lėktuvą.

Pateikę reikiamus dokumentus ir įrodymus, žmonės gali būti iš SSSS sąrašo išbraukiami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)