Tokią užduotį Susisiekimo, Finansų bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoms trečiadienį skyrė premjeras Saulius Skvernelis. Vyriausybė svarstė Susisiekimo ministerijos parengtą išvadą dėl kai kurių Seimo narių pasiūlymų išplėsti transporto lengvatų gavėjų ratą.

„Siūlau pavesti ministerijoms pažiūrėti sistemiškai ir pateikti pasiūlymus, kokiais kriterijais vadovautis, kad nebūtų vieni nuskriausti, o kiti turėtų geresnes sąlygas. Pagerinkime sąlygas visiems, kam to reikia“, - Vyriausybės posėdyje kalbėjo premjeras.

Klausimą dėl lengvatų iškėlęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis teigė, kad šiuo metu taikomos skirtingos lengvatos nukentėjusiems nuo okupacinių režimų, kariams-savanoriams, laisvės kovų dalyviams ir kitiems.

„Skirtingos grupės turi skirtingas transporto lengvatas pagal statusą. Mūsų galva, neturėtų taip būti, kad lengvatas skiriame pagal statusą. Turėtų būti skiriama pagal poreikį - arba neįgalumo situacija, arba senatvės situacija“, - Vyriausybės posėdyje kalbėjo L.Kukuraitis.

Ministrų kabinetas nepritarė Seimo narių siūlymui nuo 1939-1990 metų okupacijų nukentėjusiems asmenims, sulaukusiems 70 metų, įsigyti bilietą su 80 proc. nuolaida. Dabar jie naudojasi 50 proc. nuolaida. Susisiekimo ministerijos skaičiavimais, tam iš biudžeto reikėtų 1,14 mln. eurų.

Vyriausybė nepritarė ir Seimo nario „tvarkiečio“ Algimanto Dumbravos siūlymui, kad 80 metų ir vyresnius senolius lydintys asmenys galėtų įsigyti lengvatinį bilietą (su 80 proc. nuolaida). Valstybei kasmet tai kainuotų apie 3,82 mln. eurų.

Ministrų kabinetas nepritarė ir „darbiečio“ Valentino Bukausko siūlymui, kad tris ir daugiau vaikų auginančios ir globojančios šeimos kartą per 6 metus galėtų gauti iki 32 bazinės socialinės išmokos dydžio (1216 eurų) kompensaciją automobiliui ir techniniam jo pritaikymui. Skaičiuojama, kad šiam tikslui per pirmus 6 metus papildomai reikėtų apie 36 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)