Skrydžių vadovai pastarąjį vasaros mėnesį aptarnavo beveik 9 proc. daugiau virš Lietuvos praskrendančių lėktuvų nei pernai tuo pačiu metu.

18 tūkst. 459 lėktuvai rugpjūtį virš Lietuvos skrido tranzitu. Lyginant su 2016-ųjų tuo pačiu mėnesiu, Lietuvoje nenusileidžiančių orlaivių buvo aptarnauta beveik pusantro tūkstančio (1497) daugiau.

Dar 4742 kartus rugpjūtį skrydžių vadovai aptarnavo orlaivius, kai šie kilo arba leidosi iš Lietuvos oro uostų.

Lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, rugpjūtį Lietuvoje kilo arba leidosi 447 orlaiviais mažiau – daugiausia tai susiję su liepos ir rugpjūčio mėnesiais vykusia Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcija ir didžiausio skrydžių srauto perkėlimu į Kauną.

Šių metų vasarą, lyginant su 2016-ųjų aptarnautų skrydžių buvo daugiau visus tris vasaros mėnesius. Birželį bendras visų aptarnautų orlaivių (tiek skridusių virš Lietuvos, tiek kilusių ar besileidusių Lietuvos oro uostuose) skaičius siekė 23 tūkst. 353 ir buvo 6,2 proc. didesnis nei pernai tuo pat metu.

Liepą Lietuvos oro erdve naudotasi daugiausia iš visų trijų vasaros mėnesių – įvykusių skrydžių skaičius siekė 23 tūkst. 521 – tai yra 3,3 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu (22 tūkst. 769).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)