„Nuo 2017 metų rugpjūčio 4 d. „Royal Jordanian“ keleiviams leidžiama į lėktuvo saloną nešti šiuos elektronikos prietaisus“, – pranešė kompanija, turėdama omeny nešiojamuosius ir planšetinius kompiuterius.

Kaip žinoma, Jungtinės Valstijos kovą įvedė tokį draudimą aštuonioms Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų šalims, remdamosi žvalgybine informacija, jog „Islamo valstybė“ mėgina sukurti bombą, kurią būtų galima paslėpti elektronikos prietaisuose.

JAV pavyzdžiu vėliau pasekė ir Didžioji Britanija, kuri uždraudė neštis elektronikos prietaisus į lėktuvus, skrendančius tiesioginiais reisais iš šešių šalių – Turkijos, Jordanijos, Egipto, Libano, Saudo Arabijos ir Tuniso.

Prieš savaitę Britaniją draudimą panaikino skrydžiams iš Stambulo „Sabiha Gokcen“ oro uosto, tačiau vis dar jį taiko kitoms šalims ir kitiems Turkijos oro uostams.

Liepos pradžioje „Royal Jordanian“ pranešė, kad JAV panaikino draudimą visiems jos skrydžiams į Jungtines Valstijas.

Vašingtonas ir Londonas yra sakę, kad draudimas bus panaikintas tuomet, kai aviakompanijos imsis naujų saugumo priemonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją