Logistikos paslaugų rinkos dalyvių teigimu, nauji logistikos centrai Lietuvoje kursis daugiausiai šalia tarptautinės magistralės "Via Baltika" ir IX koridoriuje (Klaipėda-Kijevas-Odesa).

Kompanijos kol kas atvirai nedeklaruoja savo planų, o tarp minimų įmonių yra Vokietijos mažmenininkė "Tchibo", vis dar laukianti didesnio perkamosios galios augimo Lietuvoje.

Vokietijos "Tchibo" prekiauja vartotojiškomis prekėmis ir to paties pavadinimo kava, daugiausiai savo produkciją realizuoja Europos Sąjungos šalyse, o savo veiklą Lietuvoje koordinuoja iš Lenkijos.

Rinkos tyrimų duomenimis, pernai kava "Tchibo" Lietuvoje užėmė 10 proc., o kompanijos platinama kava "Eudcho" - 3 proc. Lietuvos kavos rinkos, kur lyderio pozicijos priklausė Kauno bendrovei "Kraft Foods Lietuva".

Tuo tarpu Lietuvoje veiklą pradėjo Lietuvos logistikos asociacija, į kurią susibūrė 7 šalies logistikos kompanijos - "Adalgisa", "Ad Rem", "Baltic Logistic System Vilnius", "Equinox Europe", laivų krovos bendrovė "Klaipėdos Smeltė", "V. Paulius & Associates" bei "Valikeda".

Pasak Lietuvos logistikos asociacijos prezidento - "Klaipėdos Smeltės" generalinio direktoriaus Rimvydo Vaštako, įmones susiburti į asociaciją paskatino logistikos paslaugų globalizacija ir augantis šių paslaugų poreikis, siekis šalies logistikos įmonių interesams atstovauti tiek Lietuvoje, tiek tarptautiniu lygmeniu ir ES struktūrose.

"Baltic Logistic System" vadovo V.Kudzio teigimu, asociacija, nors ir bus atvira visiems, nesieks kuo daugiau narių pritraukti, o vienas iš atrankos kriterijų - ar įmonė siūlo kompleksines logistikos paslaugas.

"Tai leis suburti šiuolaikinių technologijų nebijančias kompanijas", - teigė įmonių grupei "Ad Rem" priklausančio "Vilniaus tranzito" Logistikos ir tranzito centro direktorius Antanas Šimelis.

Anot jo, buvimas asociacijoje leis aktyviau ieškoti užsienio partnerių ir į Lietuvą atvesti naujas kompanijas.

Lietuvos logistikos asociacija numato tapti Europos logistikos asociacijos nare.

Šiuo metu Lietuvoje veikia apie 10 tūkst. įvairaus dydžio logistikos paslaugas teikiančių bendrovių. Kompanijos per 50 proc. visų logistikos paslaugų teikia Lietuvoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją