Tokius maršrutus pasiūlysiantiems oro vežėjams bus suteikta iki 200 tūkst. eurų dydžio finansinė parama iš Maršrutų plėtros fondo.

Oro bendrovės iš Vilniaus oro uosto kviečiamos vykdyti skrydžius į Tokiją, Lisaboną, Kairą, Almatą, Astaną, Krokuvą, Tbilisį, Prahą, Atėnus, Šardžą, Niujorką bei kitus didmiesčius.

Iš Kauno oro uosto siūlomų maršrutų spektras yra taip pat gana platus: Salonikai, Varšuva, Zadaras, Minskas, Frankfurtas, Niujorkas, Pekinas, Maskva, Štutgartas, Oslas, Čikaga ir kita.

Taip pat paramos galės sulaukti skrydžius iš Palangos į Bilundo, Dublino, Diuseldorfo, Hamburgo ar Helsinkio oro uostus pasiūlysiančios bendrovės.

Kaip teigia „Lietuvos oro uostų“ generalinis direktorius Gediminas Almantas, tai yra pradinis siūlomų krypčių sąrašas su jau susiformavusiais keleivių srautais arba augančia paklausa.

Aviakompanijoms pasiūlius naujas sąraše nesančias kryptis, būtų remiamos ir jos. Parama laukia ne tik naujus maršrutus vykdysiančių, bet ir papildomus skrydžių dažnius esamais maršrutais organizuosiančių vežėjų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)