Tokius iškabintus plakatus „Ką slepia valstybė valstybėje“ šią savaitę buvo galima išvysti ne vienoje Vilniaus vietoje. Klausimas buvo dažnai matomas įmonės feisbuko paskyroje, kur žmonės buvo kviečiami balsuoti dėl labiausia tikėtinų variantų.

Šiandien pagaliau išaiškėjo, kokią intrigą slėpė įmonė.
„Lietuvos geležinkeliai“ specialus pristatymas-spaudos konferencija

Etiketė „Valstybė valstybėje“ jai buvo prilipdyta jau seniai, tokiu apibūdinimu 2016 metais savo metiniame pranešime įmonę pavadino ir prezidentė Dalia Grybauskaitė dėl rizikingo tarptautinių įsipareigojimų vilkinimo, pertvarkų ir reformų vengimo, neefektyvaus ir neskaidraus valdymo.

Šiandien į spaudos konferenciją žurnalistus sukvietę „Lietuvos geležinkelių“ atstovai, pasikvietę Susisiekimo ministrą Roką Masiulį bei Vasario 16-osios akto originalą atradusį prof. Liudą Mažylį, atskleidė paslaptį.

„Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška kartu su renginio dalyviais atidengė ant traukinio priekio nupieštą Vyčio simboliką.

„Norime visuomenei atverti naują puslapį. Ilgą laiką „Lietuvos geležinkeliai“ buvo vadinami valstybe valstybėje, nors tai yra valstybės dalis. Kadangi rytoj labai graži šventė – valstybės diena, papuošėme visus geležinkelio traukinius simboliniu valstybės ženklu – Vyčiu“, – džiaugėsi M. Bartuška.

Jis atskleidė, kad valstybei buvo padaryta galimai 5 mln. eurų žala. „Sustabdėme neskaidrius pirkimus, taikome aiškius principus, kad būtų laikomasi viešųjų pirkimų taisyklių, daugybė procesų yra teismuose. Institucijos atsakys, kiek tų pinigų bus galima ištraukti“, – sakė jis.

R. Masiulis džiaugėsi, kad viskas eina į gera: „Įmonės įvaizdis daug metų buvo gadinamas dėl korupcinio ryšio, uždarumo, naudos valstybei nedavimo, esant vienu didžiausių darbdavių. Dabar ši įmonė grįžta į valstybės glėbį, norime, kad jį taptų skaidrumo, efektyvumo, ambicijų, inovacijų šaltiniu, kad turėtume kuo didžiuotis.“

Į renginį pakviestas prof. L. Mažylis teigė, kad jam smagu dėl „Lietuvos geležinkelių“ sprendimo papuošti traukinius Vyčiu. „Tai vienas iš tų valstybės simbolių, kuris labiausia įsitvirtinęs, ir yra siejamas su visa žiląja valstybės istorija ir turi didėjančią reikšmę visoms kartoms, jaunajai taip pat.“
"Lietuvos geležinkelių" įrašas

Jis neslepia, kad konferencijoje dalyvauti sutiko, nes jam patinka keliauti traukiniais, o atvykti į Vilnių – visada smagu.

„Taip, keliauju autobusais, traukiniais, lėktuvais, laivais gal mažiau, bet dviračiais dažniausiai“, – juokėsi jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)