„Naujasis skrydžių valdymo centras bus vienas moderniausių Europoje. Pastate veiksianti įranga bus suderinta su mūsų partnerio iš Baltijos funkcinio oro erdvės bloko - Lenkijos oro navigacijos paslaugų teikėjo PANSA - skrydžių valdymo sistema.

Todėl nenutrūkstama skrydžių kontrolė Lietuvos ir Lenkijos oro erdvėje bus garantuota ir nenumatytais atvejais“, - pranešime teigė „Oro navigacija“ laikinasis vadovas Mindaugas Gustys.

Daugiau nei 6 tūkst. kv. metrų ploto pastatų kompleksas 2018 metais iškils Eišiškių plente, netoli Vilniaus oro uosto. Statybos darbus planuojama atlikti trimis etapais: pirmajame - pastatyti inžinerinį, antrajame - Regiono skrydžių valdymo, o trečiame – įmonės administracinį korpusą.

„Oro navigacija“ kovo viduryje skelbė pasirašiusi objektų rangos darbų sutartį su Vilniaus statybų bendrove „Eikos statyba“.

Viešojo pirkimo ataskaitoje nurodoma, kad 11,4 mln. eurų vertės statybos darbus „Eikos statyba“ atliks su partnere Vilniaus statybų bendrove „Irdaiva“.

Anot „Oro navigacijos“, į sutarties kainą įskaičiuota ne tik pastatų statyba, bet ir jų baldai bei dizainerių paslaugos.

Planuojama, kad naujas pastatas bus pastatytas per 12 mėnesių.

Regiono skrydžių valdymo centre diegiama įranga kainuos daugiau nei 13 mln. eurų. Tikimasi, kad ji bus pradėta montuoti 2018 metų pavasarį, o centras pilnu pajėgumu pradės veikti 2018 metų pabaigoje.

2018 metais Lietuvoje turi būti įdiegta nauja skrydžių valdymo sistema. Tai yra Europos Komisijos iniciatyvos „Bendras Europos dangus“ dalis, kuria siekiama sutrumpinti maršrutus, juos atpiginti bei išmesti į aplinką mažiau teršalų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)