„Pokyčiai įgyvendinami sulaukus gyventojų ir įstaigų skundų dėl netvarkingai statomų, eismą apsunkinančių automobilių, siekiant sureguliuoti statomų transporto priemonių srautus ir stovėjimo trukmę“, – taip pranešime žiniasklaidai naujovę paaiškino Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“.

Bendrovė tikisi, kad įvedus vietinę rinkliavą už automobilių statymą, automobiliai dalyje Naujamiesčio, Užupio, Antakalnio prieigose ir centrinėje miesto dalyje bus statomi tvarkingiau.

Esą mokamas automobilių stovėjimas įvedamas į Vilniaus miesto savivaldybės tarybos patvirtintas rinkliavos zonas įtrauktose gatvėse, kuriose galima rinkti vietinę rinkliavą už transporto priemonių statymą.

„Į šias vietas daugybė žmonių kasdien atvyksta automobiliais. Jais užstatomi gyventojams svarbūs pravažiavimai, apsunkinamas patekimas ir į čia įsikūrusias įstaigas, įmones, automobiliai paliekami stovėti visai dienai.

Siekiant užtikrinti tvarkingą automobilių statymą gyventojams ir įstaigoms, sureguliuoti stovėjimo trukmę ir bus keičiama transporto priemonių stovėjimo tvarka“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Automobilių stovėjimo priežiūros departamento vadovas Igoris Semionovas.

Taigi, nuo birželio 27 d. rinkliava už automobilių stovėjimą pradedama rinkti šiose teritorijose:

  • J. Savickio g.,
  • Ankštoji g.,
  • Lukiškių skg.,
  • Kražių g.,
  • M. Dobužinskio g. ir automobilių stovėjimo aikštelės aplink Olandų žiedą,
  • Šv. Stepono g. (atkarpa tarp Kauno ir Punsko g.),
  • Baltasis skg.,
  • Krivių g. (iki Filaretų g.),
  • Kruopų g.,
  • Plačioji g. (atkarpa tarp Kruopų ir Raugyklos g.).

Šios automobilių stovėjimo vietos patenka į geltonąją rinkliavos zoną, kurioje nustatyta rinkliava siekia 0,6 Eur už 1 val. stovėjimą.

Rinkliava bus renkama pirmadieniais – šeštadieniais, nuo 8 iki 20 valandos.

J. Jablonskio g. esančios stovėjimo vietos patenka į žaliąją rinkliavos zoną, kurioje nustatyta 0,3 Eur už vienos valandos stovėjimą rinkliava. Ji bus renkama pirmadieniais – šeštadieniais, nuo 8 iki 18 valandos.

Šiose teritorijose mokamą stovėjimą žymintys kelio ženklai, informacinės nuorodos bus įrengiama nuo birželio 27 d.

„Čia gyvenantys ir savo gyvenamąją vietą gyvenamosios paskirties patalpoje deklaravę vilniečiai gali įsigyti leidimus, suteikiančius teisę statyti gyventojų automobilius apmokestintose stovėjimo vietose. Leidimui įsigyti gyventojai turi pateikti automobilio registracijos liudijimą, deklaruotos gyvenamosios vietos pažymą ir vairuotojo pažymėjimą, išduotą prašymą pateikiančiojo vardu“, – informuoja „Susisiekimo paslaugos“.

Pirmajam automobiliui skirtas leidimas žaliojoje rinkliavos zonoje kainuoja 7,2 euro metams, o antrajam – 8,7 euro mėnesiui. Pirmasis ir antrasis leidimai geltonojoje zonoje kainuoja atitinkamai 14 Eur metams ir 17 Eur mėnesiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)