Svarstoma, kad kelionė iki miesto centro galėtų kainuoti 8-9 eurus. Šias paslaugas norima sutvarkyti iki spalio, kai oro uoste bus įrengtas naujas transporto mazgas ir į jį pradės važinėti nauji autobusai.

„Mes pristatėme, kaip bus pakeista transporto schema. Patogesnis privažiavimas ir taksi pasirinkimas, kur keleiviai turės galimybę pasirinkti taksi automobilį.

Taip pat diskutavome, kaip reikėtų reguliuoti taksi automobilius, kad jie būtų švaresni, taksistai sąžiningesni ir tvarkingesni. Tam mes priimame miesto pasiūlymą, kad galbūt reikėtų nustatyti fiksuotą tarifą iš oro uosto“, - spaudos konferencijoje ketvirtadienį teigė Rokas Masiulis.

Anot jo, toks sprendimas padidintų taksi paslaugų skaidrumą. Ministerija ketina atsiklausti Konkurencijos tarybos, ar teisiškai tai būtų įmanoma.

Dabar oro uosto keleiviai, ypač užsieniečiai, dažnai nukenčia, kai nežinodami taksi kainų, už vežimą į miestą gerokai permoka.

R. Masiulis ketvirtadienį susitiko su Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi ir valstybės įmonės Lietuvos oro uostai vadovu Gediminu Almantu.

R. Šimašius kalbėjo, kad kainos reguliavimas užkirstų kelią taksistų piktnaudžiavimui.

„Dėl fiksuotos kainos, kad būtų visiems aišku, - jeigu, tarkime, 8-9 eurai iki miesto centro, tai viskas aišku. Žmogus išėjo, pamatė informaciją, kad iki miesto centro tiek ir tiek, todėl žino, kiek turi mokėti. Galimybių apgaudinėti nebūtų“, - spaudos konferencijoje kalbėjo meras.

Jo nuomone, viena didžiausių oro uosto susisiekimo problemų yra piktnaudžiaujantys taksistai.

„Dėl pačių taksi yra kitokia problema - bandymas apgaudinėti neinformuotus keleivius, galbūt pirmą kartą atvykstančius keleivius. Žmogus važiuoja vidury dienos, bet naujametiniu tarifu. Tai yra didžioji problema“, - kalbėjo R. Šimašius.

Anot jo, oro uoste laukiantiems taksi vairuotojams dabar reikia sumokėti papildomą administravimo mokestį - 1,45 euro už kiekvieną išvažiavimą iš stovėjimo vietos. Tačiau G. Almantas tvirtino, jog šis mokestis yra reikalingas, kad taksi skirta linija galėtų būti prižiūrėta.

Vilniaus oro uosto vadovybė šią savaitę įvedė naują tvarką, kad atvykusiems keleiviams nebereikėtų pasikelti į antrą aukštą prie išvykimo zonos ir laukti taksi - jų automobiliai galės sustoti aikštelėje prie atvykimo terminalo.

„Sutarėme dėl viešojo transporto. Kai oro uostas baigs savo rekonstrukciją spalio mėnesį, miestas pasiūlys transporto sprendimus - patogesnius, gražesnius, naujus autobusus vykti į miestą“, - sakė R. Masiulis.

Vilniaus oro uostas šiuo metu ruošiasi 35 dienas - nuo liepos vidurio iki rugpjūčio vidurio - truksiančiai kilimo-tūpimo tako rekonstrukcijai. Tuo pačiu metu bus tvarkoma ir kita infrastruktūra, pirmiausia viešojo transporto zona.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)