Jeigu atostogos nesuplanuotos anksčiau, o tik dabar pasitaikė galimybė trumpam sugrįžti į Lietuvą, šios minties greičiausiai teks atsisakyti. Dėl paprastos priežasties – kelionių kainos.

„Kaip ir ankstesniais metais, nutarėme trumpam grįžti į Lietuvą, tačiau pradėję ieškoti lėktuvų bilietų buvome nemaloniai nustebinti – tokių aukštų kainų dar neteko regėti. Be 500 svarų sterlingų mūsų šeima – nė iš vietos“, – pasakojo su „Tiesa“ susisiekęs Povilas, JK gyvenantis jau dešimtmetį ir kasmet grįžtantis atostogų į gimtinę.

Tėvai ir 2 metukų jų atžala ketino Lietuvoje praleisti porą liepos savaičių.

Išties, patikrinus lėktuvų bilietų kainas šiuo laikotarpiu paaiškėjo, jog pigiausia kelionė iš Londono atsieis: į Vilnių – 527, Kauną – 501, o Palangą – 556 svarus sterlingus.

„Ir tai yra pigių skrydžių bendrovės“, – ironizuoja vyriškis.

Pridėjęs susisiekimo su oro uostu ir automobilio parkavimo išlaidas, taip pat numatomą išleisti sumą Lietuvoje Povilas kaipmat padarė išvadą: kur kas pigiau atostogas praleisti kuriame nors Pietų Europos kurorte: trijų asmenų šeimai su tokio amžiaus vaiku Londono kelionių agentūros savaitę siūlo praleisti Graikijoje už maždaug 1100 svarų sterlingų.

„Tokios bilietų kainos daro Lietuvą nekonkurencinga. Aš nežinau, kokią galią turi valstybė reguliuojant kainas, tačiau šiuo atveju skrydžių bendrovės tiesiogiai kenkia Lietuvai – į ją dėl aukštų kainų negrįš žmonės, nepaliks ten pinigų – išleis juos kitur.

O juk jais būtų galima papildyti Lietuvos biudžetą. Žinoma, tai tik mano pasvarstymai.

Kartu ima pyktis ir dėl to, kad negaliu bent trumpam grįžti namo bei aplankyti artimuosius“, – sako vyras.

DELFI taip pat rašė, kad ir kitose šalyse gyvenantys emigrantai skundžiasi sunkiai įperkamomis bilietų kainomis.

DELFI primena, kad dėl pakilimo ir nusileidimo tako rekonstrukcijos Vilniaus oro uostas bus uždarytas nuo liepos 14 d. iki rugpjūčio 17 d.

Tuo periodu dalis skrydžių perkeliama į Kauną, tačiau, pavyzdžiui, pigių skrydžių bendrovė „Ryanair" nusprendė neperkelti skrydžių į laikinąją sostinę ir tiesiog jų nevykdyti nuo liepos 1 d. iki rugsėjo 1 d.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.