Bendrovė padidino savo ateinančių dviejų dešimtmečių prognozes ir pridūrė, kad per pastaruosius kelis mėnesius fiksuotas užsakymų skaičiaus augimo sulėtėjimas nereiškia, kad rinka traukiasi.

„Tendencija yra teigiama“, – sakė „Airbus“ vykdomasis direktorius Fabrice‘as Bregier.

„Airbus“ praėjusią savaitė perspėjo, kad šiemet ir greičiausiai kitąmet sulaukti mažiau užsakymų, tačiau pabrėžė, kad tai yra normali verslo ciklo dalis.

Lėktuvų gamintoja prognozuoja, kad per ateinančius du dešimtmečius pasauliui prireiks 35 tūkst. naujų lėktuvų, kurie bendra vertė sieks 5,3 trln. JAV dolerių, o tai yra daugiau, nei kompanija prognozavo pernai.

„Oro transporto sektorius yra neįtikėtinai atsparus išoriniam šokui ir dvigubėja kas penkiolika metų, – sakė „Airbus“ vadovas ryšiams su klientais Johnas Leahy. – Azijos ir Ramiojo regionas išliks augimo varikliu, o Kinija taps didžiausia pasaulyje rinka.“

Lėktuvų gamintojai kiekvienais metais atnaujina savo dvidešimtmečio prognozes. Pernai „Airbus“, kaip ir amerikiečių konkurentės „Boeing“, jas taip pat didino.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)