Šeštadienį BA oro linijos atšaukė visus savo skrydžius iš „Heathrow" ir „Gatwicko" oro uostų dėl kompiuterių tinklo gedimo. Neveikė bendrovės registravimosi ir darbo sistemos, sutriko pagalbos telefonu centrų veikla, nebuvo pasiekiamas BA tinklalapis.

Darbo sutrikimai Londono oro uostuose tęsėsi ir sekmadienį bei pirmadienį. Per savaitgalį ir pirmadienį oro linijos buvo priverstos atšaukti tūkstančius skrydžių.

„Mūsų sistemos jau veikia tinkamai. Nuo antradienio visus skrydžius iš „Heathrow" ir „Gatwicko vykdysime tiksliai pagal grafiką“, - pareiškė oro linijos, tačiau perspėjo, kad „gali kiek užtrukti“ keleivių bagažo pristatymas.

BA oro linijų vykdomasis direktorius Alexas Cruzas teigia, kad sistema buvo sutrikdyta dėl energijos tiekimo sutrikimo. Dėl kilusio chaoso nukentėjo 75 000 žmonių, patyrę daug nepatogumų ir priversti keisti savo planus.

Pasak BA vadovo, situaciją apsunkino tai, kad nesuveikė atsarginės kompiuterių sistemos. Duodamas savo pirmąjį interviu po sistemos sutrikimo, A. Cruzas pažadėjo, kad oro linijos dės visas pastangas, jog tokie incidentai ateityje nepasikartotų. A. Cruzas BBC žurnalistus taip pat patikino, kad sutrikimas neturi nieko bendra su bendrovės sprendimu perkelti didelę dalį techninio personalo iš Didžiosios Britanijos į Indiją, kaip kad tvirtino GMB profsąjunga.

Dabar, pasak oro linijų vadovo, didžiausias dėmesys sutelktas į galimus šio incidento finansinius padarinius bendrovei. BA nuostoliai dėl kompiuterinės sistemos sutrikimo gali siekti dešimtis milijonų svarų sterlingų. Oro linijos privalo tūkstančiams keleivių padengti išlaidas už užkandžius ir apgyvendinimą viešbučiuose.

Oro linijų bendrovės „British Airways“ (BA) savininkės „International Airlines Group“ (IAG) akcijos, kotiruojamos tiek Londone, tiek Madride, Ispanijoje pirmadienį atpigo 2,8 proc., o prekyboje Londone, atsinaujinsiančioje po bankų nedarbo dienos antradienį, manoma, irgi pigs.

Pasak „Davy“ analitiko Stepheno Furlongo, vienos dienos operacijų atšaukimas bendrovei kainuos apie 30 mln. svarų. Vis dar lieka klausimų, kaip energijos tiekimo sutrikimas galėjo sukelti tokių padarinių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją