Dėl pasaulinio kompiuterių tinklo gedimo praėjusį savaitgalį aviacijos bendrovė buvo priversta atšaukti arta atidėti per tūkstantį skrydžių. Pirmadienį didžiausia Jungtinės Karalystės oro transporto bendrovė tikina, kad BA įvykdys, kaip planuota, magistralinių skrydžių grafiką ir „didžiąją dalį trumpojo nuotolio skrydžių“.

„Sky“ problemos pagrindinė priežastis yra elektros tiekimo sutrikimas ir yra tikrai nesusijusios su kibernetine ataka, tikina specialistai. Kaip kiek anksčiau skelbė oro linijų vadovas Alexas Cruzas, kompiuterinės sistemos darbas sutriko būtent dėl elektros tiekimo problemų.

„Sistema „Sky“ buvo įvesta pernai ir iškart susilaukė kritikos iš aviacijos bendrovės darbuotojų. Pasak daugelio iš jų, ši sistema nesilaiko didelio krūvio ir lėtina bendrovės darbuotojų darbą, skelbia „The Times“.

Šeštadienį BA oro linijos atšaukė visus savo skrydžius iš „Heathrow“ ir „Gatwicko“ oro uostų dėl kompiuterių tinklo gedimo. Neveikė bendrovės registravimosi ir darbo sistemos, sutriko pagalbos telefonu centrų veikla, nebuvo pasiekiamas BA tinklalapis.

Oro linijos privalo tūkstančiams keleivių padengti išlaidas už užkandžius ir apgyvendinimą viešbučiuose.

Pernai liepą ir rugsėjį BA skrydžiai taip pat buvo smarkiai sutrikdyti dėl bendrovės internetinės registravimosi sistemos gedimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją