Pasak „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojo, Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus Lino Baužio, vasarą į pajūrį važiuoja bent trečdaliu daugiau keleivių. Todėl šiemet nuspręsta sudaryti galimybę poilsiautojams pajūrio kurortus pasiekti patogiau.

„Daugiausiai keleivių vasarą prie jūros skuba savaitgaliais, todėl šiemet visą vasarą į Klaipėdą iš Vilniaus važiuos didesnio sąstato traukiniai, nuo 7 iki 10 vagonų. Tačiau suprantame, kad vien to negana. Todėl sukūrėme ir specialius jungtinius maršrutus Vilnius-Palanga ir Vilnius-Nida. Tai papildomas traukinys, kuriuo penktadieniais ir šeštadieniais važiuos po 140 keleivių“, - pasakoja L. Baužys.

Maršrutas Vilnius-Palanga pradedamas gegužės 26 d., o Vilnius-Nida bus atidarytas po savaitės, birželio 2 d.

Taip pat nuo šiol penktadienio vakarais iš Klaipėdos į Vilnių vykstantys „Lietuvos geležinkelių“ keleiviai už bilietus mokės mažiau. Taip siekiama paskatinti ilgesnį laikotarpį ar vien tik darbo dienomis poilsiaujančius keleivius iš kurortų grįžti ne savaitgaliais, bet penktadienį, kai traukiniuose yra mažiau žmonių.

„Visiems aišku, kad važiuoti traukiniu, kuris nėra sausakimšas, yra patogiau ir maloniau, todėl tiems, kurie poilsiauja ne tik savaitgalį, siūlome alternatyvą - grįžkite penktadienio vakarą. Taip ne tik važiuosite patogiau, bet dar ir sutaupysite“, - sprendimą atpiginti bilietus aiškina L. Baužys.

Nuo gegužės 26 d. ekspreso traukinio bilietai atpinga daugiau nei 10 proc. - važiuojantiems Klaipėda-Vilnius II klase bilietai kainuos 14,50 eurų, I klase -17,00 eurų. Traukinys iš Klaipėdos išvyksta 18.00 val.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)