"Jeigu Seimas nepriims šio svarbiausių įstatymų paketo, mūsų akcininkai nusivils ir jau 2007 metais kompanijos laivuose pradės kelti kitas, patrauklesnes, vėliavas. Tai nėra grasinimas, tai tik fakto konstatavimas. Bus beprasmiška kalbėti apie Lietuvos laivyno ateitį", - susitikime su parlamentarais klaipėdiečiais, kurį organizavo Lietuvos laivų savininkų asociacija, sakė "Lisco Baltic Service" generalinis direktorius Artūras Gedgaudas.

Lietuvos laivų savininkų asociacijos prezidentas Vytautas Lygnugaris sakė, kad būtina skubiai spręsti ir jūrininkų socialinio draudimo klausimą. Anot jo, Lietuvos laivų savininkai, už jūrininkus mokėdami įmokas tarptautiniams draudimo klubams, yra dvigubai apmokestinami, rašo dienraštis "Klaipėda".

Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas Petras Bekėža sakė, kad ir jūrininkų profsąjungos tuo suinteresuotos, nes esant vieningam atlyginimui jūrininkų pensijos bus kur kas didesnės.

Finansų ministerija jau parengė Laivų savininkų asociacijos inicijuotą išlaisvinimo nuo pelno mokesčio ir tonažo mokesčio įstatymo projektą. Seimui jis turi būti pristatytas rudens sesijoje.

Be to, Vyriausybė Seimui perdavė įstatymo projektą dėl socialinio draudimo įmokų dydžio laivų savininkams sumažinimo (31 proc.) ir dėl dalies įmokų dengimo valstybės lėšomis.

Rgsėjo 1 dieną Lietuvos laivų registre buvo 174 laivai, iš jų 69 - prekybos laivai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją