Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Pauliaus Kero teigimu, akivaizdu, kad dabartinis rinkliavos už automobilių stovėjimą dydis neatlieka savo paskirties.

„Ne vienas kaunietis yra susidūręs su situacija, kai atvažiavus į miesto centrą, ypač Laisvės alėjos prieigose, yra sudėtinga rasti stovėjimo vietą automobiliui. Automobilių vairuotojai, ieškodami stovėjimo vietos, suka ratus ir tokiu būdu sukuria dar didesnį eismo srautą bei spūstis“, – sako P. Keras ir priduria, jog dabartinė parkavimo kaina yra nepakankama, kad skatintų mažiau automobilių atvykti į Kauno centrą.

Siekiant mažinti automobilių srautus, Kauno savivaldybė nusprendė svarstyti naujus rinkliavos dydžius miesto dalyje, kurioje yra didžiausios automobilių spūstys.

„Kalbame apie Laisvės alėjos prieigas, geltonąją ir raudonąją zonas, ir Rotušės aikštę. Labai svarbu pasakyti, kad likusioje senamiesčio dalyje, žaliojoje ir mėlynojoje zonose, tarifas išliks nepakitęs“, – apie būsimus pokyčius pasakoja pašnekovas.