"Dabar pagal įstatymą pusę rezervui reikalingų atsargų kaupia valstybė, o kitą dalį privalo užtikrinti šiame versle dirbančios įmonės. Siūlysime pakeisti šį santykį verslo naudai", - sakė vienas pataisos iniciatorių liberalcentristas Gintaras Steponavičius, rašo "Lietuvos žinios".

Siūlymui keisti naftos produktų rezervo tvarką pritarė ir ūkio ministras Kęstutis Daukšys. Prieš kelias dienas jis pareiškė, kad ministerija svarstys galimybę apskritai mažinti visą rezervą.

Tačiau trečiadienį K.Daukšys dabar šios iniciatyvos šalinosi: "Yra tendencija naftos kainoms mažėti, tokio dideli kad degalų pardavėjai dėl sumažėjusių sąnaudų sumažins kainas vartotojams.

Degalų mažmenininkai mano, kad dėl mažesnio rezervo vartotojai neišloš, nes benzinas tokiu atveju atpigtų 3-6 centais už litrą. Jų manymu, Vyriausybei būtų tikslingiau pridėtinės vertės mokesčiu apmokestinti tik pačius degalus, o akcizui šį mokestį panaikinti.

"Dabar pridėtinės vertės mokesčiu apmokestinami ne tik patys degalai, bet ir didelę jų kainos dalį sudarantis akcizas. Jei akcizui negaliotų pridėtinės vertės mokestis, už kiekvieną benzino litrą mokėtume 20 centų mažiau", - sakė Lietuvos naftos produktų mažmeninės prekybos įmonių asociacijos prezidentas Mindaugas Palijanskas.

Finansų ministerijos pareigūnai tokią degalų pardavėjų iniciatyvą laiko neįmanoma.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją