Seimo vadovas ir Lietuvos parlamentarai penktadienį Seime susitiko su Kinijos Nacionalinio Liaudies Kongreso Nuolatinio komiteto pirmininku Džangu Dedziangu ir jo vadovaujamos delegacijos nariais.

Susitikime su Kinijos Nacionalinio Liaudies Kongreso Nuolatinio komiteto pirmininku D.Dedziangu aptarė Lietuvos ir Kinijos dvišalį bendradarbiavimą. Abi pusės pritarė, kad esamas dvišalių santykių potencialas turėtų daryti teigiamą įtaką prekybos, transporto, logistikos, turizmo plėtrai, studentų mainams bei investicijų pritraukimui, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

,,Lietuva ir Kinija turi ir toliau intensyviai dirbti, ieškodamos naujų galimybių viena kitos rinkose“, – sako V.Pranckietis.

Pasak jo, Lietuva, turinti puikiai išvystytą transporto ir logistikos infrastruktūrą ir efektyviai veikiantį paslaugų sektorių, gali būti patikima partnerė, sujungianti Kinijos ir Europos Sąjungos rinkas, įgyvendinant Kinijos „Vienos juostos, vieno kelio“ projektą.

Seimo pirmininkas pabrėžė, kad Lietuva, būdama tranzitine šalimi tarp Rytų ir Vakarų, taip pat Šiaurės ir Pietų transporto koridorių, regione išsiskiria neužšąlančiu Klaipėdos uostu, multimodaliniais terminalais, taip pat dviejų vėžių geležinkelių tinklu. Lietuva nuolat investuoja į transporto infrastruktūros kūrimą. „Rail Baltica“ šiuo metu yra didžiausias bendrai su Latvija ir Estija įgyvendinamas transporto infrastruktūros projektas.

Kiniją domina Lietuvos transporto ir logistikos sektoriaus galimybės krovinių tranzitui, Klaipėdos uostas, laisvosios ekonominės zonos, o Lietuvos verslas suinteresuotas eksporto plėtra į sparčiai augančią Kinijos rinką.

„16+1“ formatas, kuriame dalyvauja Lietuva, yra efektyvus formatas sukuriantis papildomas bendradarbiavimo galimybes ir gilinantis ES ir Kinijos dialogą“, – pažymėjo Seimo pirmininkas. Pasak jo, Lietuva ir Kinija turi ir toliau intensyviai dirbti, ieškodamos naujų galimybių viena kitos rinkose. Abiejų šalių prekyba ir investicijos auga, Lietuvos eksportas į Kiniją 2016 m. padidėjo 20,2 proc.

Diskusijos pabaigoje buvo pažymėta dvišalių santykių plėtros svarba, pabrėžtas valstybių institucijų bendradarbiavimas, kuris užtikrintų tolimesnę stabilią Kinijos ir Lietuvos santykių raidą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)