„Visi keleiviai iš reiso 3411, skridę sekmadienį, balandžio 9 d., gaus savo bilietų kainos dydžio kompensaciją“, – teigiama kompanijos pranešime, atsiųstame į leidinio redakciją.

„United Airlines“ į minėtą reisą iš Čikagos į Luisvilį pardavė daugiau bilietų nei lėktuve yra vietų. Be to, tuo reisu turėjo skirsti dar keturi aviakompanijos darbuotojai. Todėl keleivių buvo paprašyta savanoriškai užleisti savo vietas darbuotojams, mainais į bilietus į kitą reisą bei piniginę kompensaciją.

Kadangi savanorių neatsirado, atsitiktiniu būdu buvo išrinkti keturi keleiviai. Vienas jų – gydytojas Davidas Dao – atsisakė išlipti ir buvo jėga išlaipintas. Incidentą nufilmavo du lėktuvo keleiviai. Toks incidentas sukėlė didžiulį pasipiktinimą.

Trečiadienį bendrovė vadovas Oscaras Munozas atsiprašė dėl šio incidento ir pažadėjo, kad keleiviai nebebus išlaipinami panaudojant fizinę jėgą.

„United Airlines“ yra ketvirta pagal skraidinamų keleivių apimtis JAV aviakompanija. Bendrovė vis patenka į kokį nors skandalą. Vos prieš dvi savaites į kompanijos lėktuvą nebuvo įleistos dvi paauglės, nes mūvėjo ... tampres.

O 2009 metais „United Airlines“ atsisakė leisti žymiam kantri muzikantui Davidui Carrollui į lėktuvo saloną įsinešti 3500 JAV dolerių kainavusios gitaros. Atlikėjui teko atiduoti gitarą į bagažo skyrių, o ten dėl neatsargaus darbuotojų elgesio gitara buvo sulaužyta.

Nesulaukęs kompensacijos dainininkas parašė dainą „United Breaks Guitars“ („United“ laužo gitaras“) apie šį incidentą ir nufilmavo klipą, kurį svetainėje „YouTube“ peržiūrėjo 16,7 mln. vartotojų.

Oi šio klipo pasirodymo „United Airlines“ akcijų kursas per keturias dienas smuko 7,3 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)