Tarybos pranešime teigiama, kad tyrimas buvo pradėtas įtarus, kad vairavimo mokyklos galėjo tarpusavyje derinti vairavimo kursų kainas ar atlikti kitus konkurenciją ribojančius veiksmus, kuriuos draudžia Konkurencijos įstatymas.

Taryba pranešė, kad tyrimas pradėtas pastebėjus, kad 2016 metais kainos už B kategorijos vairavimo kursus gerokai pakilo ir daugelyje Vilniaus ir Kauno mokyklų suvienodėjo.

„Nemažas kainų padidėjimas abiejuose miestuose, po kurio be jokios žinomos priežasties daugelyje vairavimo mokyklų paslaugų kainos tapo visiškai vienodos, leidžia įtarti, kad dauguma mokyklų galėjo tarpusavyje derinti paslaugų kainas ar atlikti kitus konkurenciją ribojančius veiksmus, kuriuos draudžia įstatymas“, - pranešė Konkurencijos taryba.

Konkrečių mokyklų taryba kol kas neįvardija, tačiau abiejuose miestuose veikia keli šimtai vairavimo mokyklų. Tarybos interneto svetainėje nurodoma, kad tyrimas pradėtas praėjusių metų rugsėjį, tačiau apie jį nebuvo pranešta.

Jeigu draudžiamas susitarimas būtų nustatytas, mokykloms gali grėsti piniginė bauda iki 10 proc. bendrųjų metinių pajamų.

Konkurencijos taryba yra parengusi atleidimo nuo baudų programą, pagal kurią draudžiamo susitarimo dalyvis, pateikęs visą jam žinomą informaciją ir bendradarbiaudamas su Konkurencijos taryba, gali būti atleistas nuo baudos arba ji gali būti sumažinta iki 75 proc.

Papildomai pažymime, kad nors tyrimo pradėjimas rodo, kad yra pagrindas įtarti Konkurencijos įstatymo pažeidimą, tai dar nereiškia, kad toks pažeidimas egzistuoja.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)