Šioje atkarpoje yra įrengti kelio ženklai „Gyvenamoji zona“ ir „Įvažiuoti draudžiama“ su papildomomis lentelėmis „Galiojimo laikas darbo dienomis 19-4 h“ ir „Galiojimo laikas ne darbo dienomis 10-4 h“.

Kelio ženklas „Įvažiuoti draudžiama“ draudžia įvažiuoti visoms transporto priemonėms, išskyrus maršrutinį transportą.

Kitoje Gedimino prospekto dalyje šių apribojimų nėra.

Pareigūnai pastebi, kad kai kurie vairuotojai nesilaiko kelio ženklo „Įvažiuoti draudžiama“ reikalavimų ir taip sukuriamos konfliktinės situacijos su pėsčiaisiais, kurie naudojasi kelio ženklo „Gyvenamoji zona“ jiems suteikiamomis teisėmis, vaikšto važiuojamąja dalimi, nors gatvėje yra geros kokybės ir pakankamo pločio šaligatviai.

„Aktyviausi“ pėstieji reikalauja, kad būtų nubausti kelio ženklo „Įvažiuoti draudžiama“ reikalavimų nevykdantys vairuotojai.

Dėl šio ženklo buvimo nepasitenkinimą nuolat reiškia taksi, aptarnaujančio transporto vairuotojai, šios miesto dalies gyventojai, kurie numatytus objektus bando pasiekti aplinkinėmis gatvelėmis.

Toks eismo reguliavimas neatitinka deklaruojamo „Draugiško miesto“ koncepcijos, sakoma Policijos departamento pranešime.

„Esame įsitikinę, kad vien administracinėmis nuobaudomis eismo saugumo užtikrinti neįmanoma. Esamos problemos sprendimo perkėlimas policijos pareigūnams – taip pat ne išeitis“, – sako Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas.

Įvertinę visų kategorijų eismo dalyvių interesus, pareigūnai siūlo panaikinti šioje Gedimino prospekto dalyje kelio ženklą „Įvažiuoti draudžiama“ bei gyvenamosios zonos statusą, arba ieškoti techninių sprendimų dabartinei situacijai spręsti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)