Pagal naują tvarką nuo vasario 17 d. per Šumsko – Lošos punktą, veikiantį Vilniaus rajono Laukininkų kaime, galės vykti reikiamus dokumentus turintys visų šalių piliečiai, išskyrus pėsčiuosius.
Pasikeitė ir punkto darbo laikas – anksčiau jis dirbo nuo 8 iki 20 val., dabar – visą parą.

Tiesa, ir dabar per šį punktą nebus praleidžiami krovininiai automobiliai ir autobusai, o tik transporto priemonės, kurių svoris ne didesnis kaip 3,5 tonos ir kuriuose, be vairuotojo, yra ne daugiau kaip 8 vietos keleiviams.

Muitinės pareigūnų Šumsko – Lošos punkte nėra. Net ir punktui tapus tarptautiniu, per jį nebus galima gabenti deklaruojamų prekių, o tik asmeninio naudojimo daiktus.

Dar vienas labai svarbus dalykas, į kurį turėtų atkreipti dėmesį per šį punktą planuojantys vykti vairuotojai – iki nepradės veiklos Baltarusijos muitinės pareigūnai, čia negalės vykti transporto priemonės, kurios neturės įformintų Baltarusijos laikino įvežimo deklaracijų. Planuojama, kad įrengus reikiamą infrastruktūrą ir pradėjus veiklą abiejų šalių muitinės pareigūnams artimiausiu metu Šumsko – Lošos punktas taps dar patogesnis keliautojams.

Šiam punktui įgavus tarptautinio statusą, Šumskas – Loša tapo penktuoju tarptautiniu kelio punktu Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje. Be jo, kaip tarptautiniai punktai veikia Medininkų – Kamenyj Log, Lavoriškių – Kotlovkos, Šalčininkų – Benekainių ir Raigardo – Privalkos punktai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)