Airių kompanija sako, kad keleiviai per daug atsipalaidavę rankinio bagažo klausimais – esą antrąjį rankinį bagažą prisikemša tiek, jog jis prilygsta dar vienam lagaminui.

Iki 2013 m., oro uostuose galiojo taisyklės, kurias griežtai atitikti turėjo kiekvieno keleivio bagažas. Tiems, kurių bagažas neatitikdavo matmenų ir svorio reikalavimų, buvo taikomas 60 svarų sterlingų mokestis, o lagaminas į lėktuvo kabiną patekti negalėjo.

Tačiau po 2013 m., šias taisykles buvo pradėta taikyti daug atlaidžiau, dėl ko keleiviai pradėjo piktnaudžiauti avialinijų ir oro uostų gerumu.

Būtent dėl šios priežasties vis daugiau skrydžių ėmė vėluoti, todėl „Ryanair nusprendė sugriežtinti bagažo reikalavimus. „Ryanair" atstovas Neil Sorahan teigia, jog aviakompanija grąžins ankstesnes taisykles bei panaikins antrąjį rankinį bagažą, jei keleiviai neparodys daugiau pagarbos ir nepradės atsakingiau žiūrėti į leidžiamus matmenis.

N. Sorahan teigia, jog „Ryanair" tapo „savo gerumo aukomis“: žmonės į orlaivio vidų nešasi vis didesnį bagažą, kuris sunkiai telpą į virš galvos esančias dėtuves, dėl to vis daugiau skrydžių vėluoja.

Jei keleiviai ir toliau piktnaudžiaus bagažu, jis bus paprasčiausiai apmokestintas. Šiuo metu į lėktuvo vidų galima įsinešti vieną rankinį lagaminėlį ant ratukų ir nedidelę rankinę.