Per metus Lietuvoje degalai pabrango keliolika centų už litrą. Šiems metams prognozuojamas dar maždaug 10 proc. augimas.

Dėl „Jozitos“ degalinės Kaune Jonavos gatvėje netgi teko keisti ženklus ir kelio ženklinimą, kad nesusidarytų spūstys. Prie šios mažomis kainomis garsėjančios degalinės rikiuojasi automobilių eilės.

Tiesa, „Jozitos“ vadovas Jonas Jokubauskis neskuba džiūgauti. Verslininkas neslepia, kad jo žvilgsnis dabar krypsta į Vilnių – būtent čia planuojama „Jozitos“ degalinių tinklo plėtra.

Kainų šuolio nejaučia

Antradienį degalinėje „Jozita“ litras dyzelino kainavo 94 centus.

„Tokios kainos nusistovėjo jau gana seniai. Nei brangsta, nei ką. Sunku pasakyti, ar ateityje degalai brangs. Nuo mūsų tai mažiausiai priklauso. Viskas pasaulinėje rinkoje. Nežinia, kaip pasisuks. Jeigu lyginant su nukritimu, tai dabar pakilo ir gerokai pakilo – apie 15 centų. Praėjusiais metais buvo nukritę iki ribos. O dabar laikosi panašiai jau kurį laiką ir nėra ryškių pokyčių“, - DELFI teigė J. Jokubauskis.

Analitikai svarsto, kad netrukus naftos, o tuo pačiu ir degalų kainos šaus į viršų. J. Jokubauskos to dar nejaučia.

„Nelabai jaučiame – kainos daugmaž nusistovėjo. Į klausimą, kada brangs degalai praktiškai atsakyti neįmanoma. Mes nežinome, kokia kaina degalus pirksime rytoj“, - sako verslininkas.

Dairosi į Vilnių

Nors prie „Jozitos“ degalinių klientų netrūksta, J. Jokubauskis neskuba džiūgauti.

„Statistiškai pas mus tikrai nedaug atvažiuoja. Pas mus atvažiuoja tik labai maža dalelė. Mes netaikome nuolaidų, įvairių akcijų. Mes prekiaujame ta kaina, kuria prekiaujame. Jokių užslėptų susitarimų. Kam patinka, tas ir važiuoja. Kam nepatinka – nevažiuoja. Baisiai sunku klientą atsirinkti. Klientui turi tikti ir patikti. Jei kaina gera – jis atvažiuoja“, - svarsto verslininkas.

Šiuo metu Šilalėje, Raseiniuose, Kaune, Klaipėdoje, Kvėdarnoje ir Šiauliuose veikia 13 „Jozitos“ degalinių. J. Jokubauskis neslepia, kad dabar jau dairosi į sostinę.

„Apskritai Lietuvoje žmonių mažėja. Jei mes būtume Vilniuje...Visi tai puikiai supranta. Kiek ten – 60 ar 70 procentų viso gyvenimo vyksta Vilniuje. Kodėl mes dar ne Vilniuje? Reikia pinigų turėti, kad nupirkti degalinę Vilniuje. Kada mes turėsime pinigų nupirkti degalinę Vilniuje tai ir padarysime. Ir aš tai tikrai įgyvendinsiu. Šiandien visi pinigus pasiima Vilniuje. Visi. Be išimties. Ir viskas Vilniuje vyksta. O kita Lietuvos dalis ir yra kita Lietuvos dalis. Manau, kad gal po metų dvejų mes būsime Vilniuje“, - planais dalijosi J. Jokubauskis.

Tinklalapio degalukainos.lt duomenimis, prieš metus litras populiariausio A95 benzino kainavo 0,98 euro, o šį trečiadienį – 1,10 euro. Dyzelinas prieš metus kainavo 0,82 eurų, o šį trečiadienį - apie 0,98 euro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (252)