“Eos” oficialiai patvirtintas vos prieš kelias dienas. Tokiu vardu graikų mitologijoje buvo vadinama rytinės aušros deivė.

Tai bus pirmasis “Volkswagen” automobilis, turintis kupe-kabrioleto kėbulą sulankstomu standžiu stogu. Keturvietis trejų durų naujasis “Eos” nedaug nutolęs nuo koncepcinio C modelio, kuris buvo demonstruojamas pernai pavasarį Ženevoje.

Pagal techninius parametrus jis prilygsta šeštosios kartos “Passat”, tačiau yra gerokai trumpesnis (4,4 metro) ir kompaktiškesnis. Naujasis “Eos” sukurtas panaudojus modernizuotą penktos kartos “Volkswagen Golf” platformą ir bus gaminamas Portugalijoje esančioje “Volkswagen Autoeuropa” gamykloje.

“VW Eos” priekinius arba visus keturis ratus suks plačiai pagarsėję, ekologiški “Volkswagen” varikliai, jau montuojami tiek į penktos kartos “Golf”, tiek į šeštosios kartos “Passat”. Variklių galingumo diapazonas – nuo 85 kW (115 AG) iki 184 kW (250 AG). Taigi, “Eos” pirkėjai galės rinktis automobilį ir su naujuoju 3,2 litro darbo tūrio 250 AG V6 varikliu, kuris ką tik pradėtas montuoti į greičiausiąjį “VW Golf R32”.

Pasaulinė “Volkswagen Eos” premjera numatyta rugsėjo 12 dieną Frankfurte prie Maino. Prekyba “VW Eos” prasidės tik kitų metų pavasarį, o naujojo “Eos” kaina Vokietijoje bus nuo 27 tūkstančių eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją