Pavyzdžiui, pagal tarptautinių keleivių pervežimą pirmaujanti aviakompanija „Emirates Airline“ pranešė atšaukianti minėtų šalių piliečius pilotus ir skrydžių palydovus iš skrydžių į JAV.

Kita oro linijų bendrovė – „Etihad Airways“ – pažymėjo, kad šiuo metu draudimas jos darbuotojų neliečia, tačiau bendrovė imasi priemonių, kad nekiltų problemų ateinančiomis savaitėmis, kadangi JAV administracija neatmeta galimybės, kad draudimas bus pritaikytas ir kitoms šalims.

Be to, aviakompanijos Europoje, Azijoje ir Afrikoje yra priverstos nebeįleisti į savo lėktuvus asmenų, kurie yra minėtų šalių piliečiai. „Air France-KLM“ pranešė, kad praėjusį savaitgalį tokių asmenų buvo per 20.

Remiantis D. Trumpo įsaku, visa JAV pabėgėlių perkėlimo programa stabdoma mažiausiai 120 dienų, kol bus nustatytos naujos griežtos patikrinimo taisyklės.

Konkrečiai pabėgėliams iš Sirijos bus draudžiama patekti į JAV neribotą laiką, kol prezidentas pats paskelbs, kad jie nebekelia pavojaus.

Septynių musulmoniškų šalių (Irano, Irako, Libijos, Somalio, Sudano, Sirijos ir Jemeno) piliečiams 30 dienų nebus išduodamos vizos – nesvarbu, ar jie norėtų emigruoti į Ameriką, ar tik joje apsilankyti.

Tačiau mažiausiai penkiose JAV valstijose federaliniai teisėjai blokavo minėto sako galiojimą ir jo taikymą ir deportavimą asmenų, kurie jau yra šalyje. Be to, manoma, kad draudimas nebus taikomas dvigubą pilietybę turintiems asmenims.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)