Šeštadienį Vilniaus autobusų stotyje vilniečiai taip pat būruojasi nuo ankstyvo ryto. Kaip praneša Kauno miesto savivaldybės atstovai, iki 8.30 val. jau buvo išdalinta 350 nemokamų autobusų bilietų į Kauną. Matydami tokį susidomėjimą, akcijos organizatoriai jau užsakė keletą papildomų autobusų.

Transporto paslaugas teikiančios bendrovės „Kautra“ rinkodaros direktorius Gintautas Pakusas pasakojo, kad bendrovė iš anksto ruošiasi didesniam keliautojų skaičiui.

„Visuose maršrutiniuose autobusuose, kur neparduoti bilietai, vešime keleivius, kurie to norės. Skiriame maksimaliai didžiausius autobusus: tarp Kauno ir Vilniaus nevažinės maži autobusai“, – kalbėjo jis.

Pasak G. Pakuso, papildomai Vilniaus autobusų stotyje stovės keli autobusai, pasiruošę priimti didesnį keleivių srautą.

„Jie atliks budinčio rezervo funkciją ir jei susiklostys situacija, jog netikėtai būtų daugiau žmonių, tai vienu kartu galėsime „praryti“ 100 žmonių“, – pasakojo pašnekovas.

Kaip paminėjo „Kautros“ atstovas, bendrovė skaičiuoja, kad dovana – nemokama kelione į Kauną – pasinaudos apie 300-400 žmonių.

„Jei atvyks kokie 5 tūkst., tai tikrai mes nesame pasiruošę tokiam srautui“, – pridėjo jis.

Autobusai iš Vilniaus į Kauna šeštadienį pradeda važinėti nuo 8 val. ryte.

„Kiek žinau, pagrindinis išvažiavimas, akcentas organizuojamas 10.15 val. ir šiam laikui esame pasiruošę daugiau resursų“, – komentavo G. Pakusas.

DELFI primena, kad trečiadienį su 694-uoju gimtadieniu Vilnių pasveikinęs Kaunas vilniečiams dovanojo šeštadienio nemokamas keliones autobusais į Kauną.

Tiesa, atgal grįžti į sotinę keleiviams reikės jau su mokamais bilietais ar susiorganizuoti grįžimą kitu būdu.

Taip pat šeštadienį vilniečiams siūlomos nemokamos ekskursijos bei nuolaidos Kauno restoranuose, kavinėse ir baruose.

Norintiems pasinaudoti nemokama kelione iš Vilniaus į Kauną reikia nuvykti prie Vilniaus autobusų stoties kasų, kur veikia nemokamų bilietų punktas „Kaunas myli Vilnių“.

Vilniečiams Kaune bus pasiūlytos trys nemokamos ekskursijos – kino ekskursija „Emilija iš Laisvės alėjos“, ekskursija „Tarpukario Kauno elito paslaptys“, meno mylėtojams – Kauno tarpukario modernizmo architektūros objektų aplankymas ir Valdo Adamkaus biblioteka-muziejus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (366)