Pigių skrydžių bendrovė pradėjo leisti klientams į saloną nemokamai įsinešti papildomą mažesnę rankinę 2013 metų spalį.

Mėginimo koreguoti mokesčių ir rinkliavų sistemą imtasi siekiant pagerinti bendrovės įvaizdį. Tačiau, regis, tokia politika netruko atsirūgti, mat keleiviai reguliariai pažeidžia leistinas ribas, dėl ko vėluojama.

Aviakompanijos generalinis direktorius Michaelas O’Leary „The Irish Independent“ sakė: „Mes kovojame prie įlaipinimo vartų, nes dabar pernelyg daug keleivių pasirodo su puse savo namų turinio vietoj vieno normalaus dydžio lagamino ir vienos mažos rankinės, – stebėjosi vadovas ir pridūrė, kad kai kurie keleiviai ateina net su trimis bagažo vienetais. – Jeigu tai nesiliaus, mes keisime šią politiką“.

„Ryanair“ atstovas spaudai patvirtino, kad ši politika bus peržiūrėta. Jis sakė: „Pastebėjome, kad kai kurie klientai atsineša didesnius nei leidžiama krepšius, kas gali tapti vėlavimo priežastimi, ir jeigu tokia praktika tęsis, bagažo politika bus peržiūrėta“.

„Ryanair“ taisyklės numato, kad keleiviai gali turėti vieną salono lagaminą iki 10 kilogramų, kurio maksimalūs išmatavimai neviršija 55x40x20 centimetrų. Antrasis krepšys neturi viršyti 35x20x20 centimetrų išmatavimų ir tai gali būti rankinė, nešiojamo kompiuterio krepšys ar „Duty Free“ parduotuvės maišelis.

Prie įlaipinimo vartų gali būti atsisakyta praleisti negabaritinį rankinį bagažą arba jis gali būti padėtas į lėktuvo krovinių skyrių, taikant 50 svarų ar 50 eurų mokestį.

Jeigu „Ryanair“ sugrąžins griežtesnę bagažo politiką“, tai gali padėti išspręsti problemas, su kuriomis susiduria daugelis keleivių, mėginančių sugrūsti savo bagažą į virš galvų esančius skyrius.

Kadangi daugelis keleivių turi papildomo bagažo, vietos vis labiau trūksta, todėl jie būna priversti dėti savo daiktus po priešais esančiomis sėdynėmis, o kartais – laikyti rankose.

Pasak „Raynair“, tik pirmieji 90 keleivių savo bagažui garantuotai gauna vietą salone. Tačiau oro linijų bendrovės eksploatuojami 737 skraidina iki 189 žmonių, o tai reiškia, kad mažiau nei pusė yra tikri, kad keliaus kartu su savo bagažu. Tokia politika paprastai sąlygoja grumtynes prie įlaipinimo vartų, mat keleiviai nori pirmi patekti į lėktuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)