Paramą gavo ir socialdemokrato, buvusio socialinės apsaugos ir darbo viceministro Algirdo Šešelgio vadovaujama Lengvosios atletikos asociacija.

Bendrovių ir institucijų teisininkų asociacija (B.I.T.A.) iš antrinių geležinkelių įmonių 2014-2016 metais iš viso gavo 10,4 tūkst. eurų paramos. Šios asociacijos prezidentas yra „Lietuvos geležinkelių“ darbuotojas V. Nikitinas.

Geležinkelių antrinės bendrovės paramos negailėjo ir socialdemokrato, buvusio socialinės apsaugos ir darbo viceministro A. Šešelgio vadovaujamai Lengvosios atletikos asociacijai. Iš viso asociacijai antrinės bendrovės per trejus metus skyrė 8,36 tūkst. eurų.

Policijos departamentas iš geležinkelių antrinių bendrovių gavo 6,58 tūkst. eurų. Iš jų 3,58 tūkst. eurų skyrė „Gelsauga“, kurios buvęs vadovas Algimantas Songaila, pasitraukęs pernai gruodį, yra buvęs Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas, taip pat yra buvęs Šiaulių apskrities vyresniuoju komisaru.

„Gelsauga“ taip pat skyrė 350 eurų Policijos darbuotojų profesinei sąjungai ir 580 eurų Lietuvos policijos veteranų asociacijai. Dar 1 tūkst. eurų „Gelsauga“ skyrė asociacijai Pasieniečių klubas, kuri dar 3 tūkst. eurų gavo iš kitos geležinkelių bendrovės Geležinkelių tiesimo centras.

Geležinkelių įmonės aktyviai rėmė su kartingu sportu susijusias viešąsias įstaigas. Kartingų mėgėjams paremti Valdemaro Jotauto fondas gavo 3 tūkst. eurų, „1 pozicija“ ir „Aurora plius“ taip pat gavo po 3 tūkst. eurų šiam tikslui.

Nemažas sumas iš „Lietuvos geležinkelių“ antrinių įmonių yra gavę Kauno fechtavimo klubas „Dvikova“ (5 tūkst. eurų), futbolo klubas „Bekentas“ (3,6 tūkst. eurų), jojimo klubas „Habitas“, kurio vadovas yra vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ vadovas Erlandas Mikėnas, gavo 3 tūkst. eurų paramą.

Vilniaus Gedimino technikos universitetas gavo 5,6 tūkst. eurų tarptautinėms konferencijoms, knygų leidybai. Buvęs „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Stasys Dailydka 2007–2011 metais buvo VGTU Transporto inžinerijos fakulteto doktorantas, technologijos mokslų daktaras. Nuo 2011 metų jis yra VGTU Geležinkelių transporto katedros docentas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)