„Tokios akcijos Vilniaus miesto savivaldybė neplanuoja, nes tam būtų reikalingas Tarybos sprendimas. Mūsų tikslas vilniečius ir miesto svečius skatinti naudotis viešuoju transportu gerinant jo kokybę: jau 2017-2018 metais planuojamas esminis viešojo transporto atnaujinimas Vilniuje. Planuojame šiemet įsigyti apie 150 naujų autobusų.

Taip pat planuojama atnaujinti ne tik autobusų, bet ir troleibusų parką. Per ateinančius dvejus metus iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų ketinama įsigyti ir apie 35 naujus troleibusus. Atnaujinus viešąjį transportą miestiečiams ir miesto svečiams bus teikiamos greitos ir kokybiškos paslaugos ne tik šalčių metu, bet ir bet kurią dieną“, – portalui DELFI sakė savivaldybės atstovė Neringa Kolkaitė.

Pirmą kartą „sniego“ bilietus Rygos Dūma įvedė 2012-ųjų metų gruodį.

Gausiai sningant viešuoju transportu nemokamai norintys pasinaudoti automobilių vairuotojai turėjo turėti automobilio registracijos liudijimą.

Mikroautobusuose „sniego“ bilietų tvarka negaliojo.

Automobilio registracijos liudijimą reikėjo pateikti ne viešojo transporto vairuotojui, o bilietus tikrinančiam kontrolieriui. Galimybė nemokamai naudotis viešuoju transportu buvo suteikta bet kuriam pilnametystės sulaukusiam šeimos nariui. Vairuotojo pažymėjimo su savimi galima buvo ir neturėti.

Verta priminti, kad nuo pat 2013-ųjų metų pradžios visiems Talino gyventojams, šiame mieste besimokantiesiems ir vyresniems nei 65-erių metų Estijos Respublikos gyventojams buvo suteikta teisė nemokamai naudotis Taline kursuojančiu viešuoju transportu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)