Metų pabaigoje aviakompanija keleiviams siūlė 134 kryptis 40 šalių, tad iš viso skaičiuojama 519 maršrutų. Per praėjusius metus bendrovė pervežė 23 mln. keleivių – net 19 proc. daugiau nei ankstesniais metais – ir sukūrė daugiau nei 400 darbo vietų, tad kompanijoje šiuo metu dirba daugiau nei 3 tūkst. darbuotojų.

2016-aisiais Lietuvoje bendrovė savo pigių skrydžių maršrutais pervežė 1,2 mln. keleivių, o tai rodo net 27 proc. metinį augimą, kuris prisidėjo ir prie 900 darbo vietų susijusiose srityse. „Wizz Air“ Vilniaus oro uoste šiuo metu laiko 4 orlaivius, o komandą sudaro daugiau nei 100 lietuvių įgulos narių. Stiprindama savo įsipareigojimus Lietuvai, praėjusiais metais bendrovė pradėjo vykdyti skrydžius iš Kauno ir Palangos, tad šiuo metu iš visų trijų Lietuvos oro uostų siūlo skrydžius 30 skirtingų maršrutų.

Visą bendrovės orlaivių parką šiuo metu sudaro 74 „Airbus A320“ ir „Airbus A321“ orlaiviai, vykdantys skrydžius iš 25 bazių 13 Vidurio ir Rytų Europos šalių. Jau paskelbta ir apie dvi papildomas bazes Moldovos sostinėje Kišiniove ir Bulgarijos uostamiestyje Varnoje, veikla jose bus pradėta vykdyti atitinkamai šių metų kovą ir liepą.

Praėjusiais metais dėl nuolatinio tobulėjimo ir išskirtinių paslaugų bendrovė buvo įvertinta prestižiniais pasauliniais apdovanojimais. Vienas didžiausių informacijos ir paslaugų teikėjų pasaulinėje aviacijos rinkoje „Air Transport World“ bendrovę paskelbė „Metų vertingiausia aviakompanija“, lyderiaujantis aviacijos rinkos ekspertas „Center for Aviation“ (CAPA) „Wizz Air“ pripažino kaip „Metų žemų sąnaudų oro linijų bendrove“. „Wizz Air“ taip pat pelnė pasaulinio masto pripažinimą dėl vykdomos oro saugumo politikos ir buvo įtraukta į Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) veiklos saugumo audito (IOSA) registrą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)