Apie 10 valandą į redakciją paskambinęs vyras vardijo apledėjusias Alytaus miesto vietas, kur vairuotojai patyrė nemenkų išbandymų.

Anot jo, mašinos slidinėjo, bandydamos įveikti apledėjusią Statybininkų – Likiškėlių gatvių sankryžą, ledu buvo padengta Vilties gatvė.

„Jazminų gatvės žiede pračiuožiau, vos išsukau, Skardžio gatvėje net kelio ženklai nenuvalyti, veidrodis užneštas sniegu, Kauno gatve nuo kalno žemyn ne nuvažiavau, o nučiuožiau, o ta pačia gatve į viršų važiavęs aplinkosaugininkų visureigis įstrigo pusiaukelėje.

Paskambinau į kelių policiją, pasakiau apie situaciją. Man atsakė, kad ne aš vienas skambinau, barstymas druska nepadeda, o Kauno gatvės atkarpos, kuri žiemos metu anksčiau būdavo uždaryta, uždaryti neleidžia savivaldybė.

Kiemsargiai namų kiemus geriau nuvalo negu mūsų mieste samdomos tarnybos miesto gatves prižiūri“, - piktinosi alytiškis.

Apie 10. 30 val. daugelis jo minėtų probleminių vietų jau buvo pabarstytos druskos-žvyro mišiniu. Bet į redakciją skambinę vairuotojai informavo, kad sudėtinga važiuoti Sudvajų gatve, problemų kyla dėl neveikiančio šviesoforo Jazminų-Likiškėlių-Jurgiškių-Raudonkalnio gatvių sankryžoje, visai nebarstyta Pramonės gatvės atkarpa prie buvusio „Medvilnės“ kombinato.

Alytaus gatves valančios bendrovės „Raguvilė“ darbų vadovas Mindaugas Skestenis sakė, kad gatvės yra valomos pagal lygius. „Yra pirmas, antras, trečias lygis. Šiuo metu gatvės yra nuvalytos, kai kurios – ir ne po vieną kartą.

Kai kur, pasnigus ir nukritus temperatūrai, mašinos prispaudė sniegą ir susidarė slidūs ruožai. Tačiau gatvės pabarstytos ir toliau barstomos druskos ir žvyro mišiniu“, - teigė M. Skestenis.

DELFI primena, kad trečiadienio vakarą nepavydėtinomis vairavimo sąlygomis skundėsi ir Šiaulių vairuotojai.

Eismo sąlygos Šiauliuose (Pagalba vairuotojams Šiauliuose nuotr.)

Šiaulių apskrities policija feisbuke trečiadienio vakarą išplatino žinutę, kad dėl sniego transporto eismas mieste beveik neįmanomas.

„Skambinta į „Specializuotą transportą“, žadėjo valyti, tačiau praėjo pusvalandis, bet sniego valytuvai į miestą dar neišvažiavo. Jei nebūtina, geriau niekur nevažiuokite!“, - ragina Šiaulių policija.

Ketvirtadienio rytą Automobilių kelių direkcija informavo, kad eismo sąlygas sunkino snygis ir pustymas.

Magistralinių ir krašto kelių dangos daugiausia padengtos prispausto sniego provėžomis, vietomis prispausto ar puraus sniego sluoksniu.

Rajoniniai keliai visoje šalyje padengti prispausto sniego sluoksniu, slidūs. Vietomis dėl pustymo ant kelių dangų susidariusios sniego sankaupos. Valomi ir barstomi magistraliniai, krašto ir rajoniniai keliai.

6 valandą oro temperatūra buvo nuo 9 iki 16 laipsnių šalčio, vakarų Lietuvoje iki 7 laipsnių šalčio.

Vandens gylis krašto kelio Šilutė–Rusnė apsemtame ruože, kurio ilgis 408 metrai, išlieka 23 cm. Lengvųjų transporto priemonių eismas draudžiamas. „Klaipėdos regiono keliai“ specialiomis transporto priemonėmis apsemtu ruožu kelia lengvuosius automobilius, gyventojus bei keleivius.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną vietomis trumpai pasnigs. Daug kur pustys, kai kur bus silpna pūga, plikledis.

Pastebėjote sudėtingas eismo sąlygas? Užfiksavote eismo įvykį? Siųskite informaciją mums el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Eismas“!