Įsakymą dėl S. Gudvalio atleidimo šalių susitarimu „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška pasirašė penktadienį. Įmonėje jis nebedirbs nuo sausio 3 d.

S. Gudvaliui bus išmokėta aštuonių atlyginimų dydžio kompensacija. Neoficialiai skaičiuojant, tai sudaro daugiau nei 40 tūkst. eurų neatskaičius mokesčių.

„Pagal Darbo kodeksą, darbdavio iniciatyva atleidžiamam S. Gudvaliui už jo stažą priklausytų 6 mėnesių vidutinio darbo užmokesčio išeitinė kompensacija.

Be to, apie atleidimą iš darbo, remiantis teisės aktais, reikėtų įspėti mažiausiai prieš du mėnesius – šį laikotarpį taip pat reikėtų mokėti atlyginimą. Siekiant greitesnio vadovybės atsinaujinimo, susitarta darbo sutartį nutraukti nedelsiant ir išmokėti tą pačią 8 mėnesių kompensaciją", - DELFI komentavo bendrovės generalinio direktoriaus patarėjas Mantas Dubauskas.

S. Gudvalis „Lietuvos geležinkeliuose“ dirbo daugiau nei 30 metų. Nuo 2007 m. S. Gudvalis buvo „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas ir Krovinių vežimo direkcijos direktorius.

DELFI primena, kad praėjusį pavasarį Specialiųjų tyrimų tarnyba patvirtino, kad dar 2013 m. S. Gudvaliui buvo pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu, vykdant ikiteisminį tyrimą dėl galbūt neskaidrių didelės vertės geležinkelių remonto ir statybos konkursų.

Tačiau tuometinė bendrovės vadovybė nematė kliūčių jam toliau eiti pareigas.

Šią savaitę iš pareigų bendru sutarimu pasitraukė dar vienas ilgametis generalinio direktoriaus pavaduotojas - Albertas Šimėnas.

Gruodžio pradžioje iš pareigų pasitraukė ilgametis „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Stasys Dailydka. Įmonei vadovauti ėmė buvęs „Klaipėdos naftos“ vadovas Mantas Bartuška.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (284)